Default (standaard als geen header)

L'economy du couple

11-01-2017

Culturele vereniging Artishock

Steenhoffstraat 46a
3764 BM Soest

Telefoonnummer
035-6019577

E-mailadres
secretaris@artishock-soest.nl

Website
www.artishock-soest.nl

Meer over Culturele vereniging Artishock

maandag 9 januari, 20.15 en woensdag 11 januari, 20.15
L'economie du couple

Het vijftienjarige huwelijk van Marie en Boris is voorbij. Boris heeft in die tijd hun huis opgeknapt en wil de helft van wat het nu waard is. Maar zij heeft het huis ooit gekocht en wil hem niet zo veel geven. Intelligent, opmerkzaam en herkenbaar drama, maar zo ingehouden dat echt vuurwerk uitblijft. En de kijker wordt heel duidelijk gemaakt dat zij uit een rijk en hij uit een arm gezin komt.
Onze programmeurs zeggen: “De acteurs, het beeld, het geluid, en het herkenbare verhaal maken samen een sterke, menselijke film, en door de afwikkeling ook nog tot een ontroerende film. Twee mooie mensen, in een mooi huis en met een prachtige meisjestweeling, halen het lelijkste in elkaar boven. Ze houden elkaar in de tang met geld: hij wil een groter deel van de waarde van de woning als hij vertrekt, zij wil niet dat hij om geld te verdienen de woning van haar moeder renoveert. Ze saboteren ongewild de opvoeding van de tweeling. Toenadering van de een leidt tot wegduwen door de ander. Er is nauwelijks filmmuziek, alleen de terugkerende pianomuziek van de opening.”

Regisseur: Joachim Lafosse
Acteurs: Bérénice Béjo, Cédric Kahn, Marthe Keller, Jade Soentjens

Wat bracht Joachim Lafosse tot deze film? “Het was de ontmoeting met Mazarine Pingeot en onze gemeenschappelijke wens om dit onderwerp aan te pakken. Wij beiden willen de zeer sterke emoties achter de conflicten laten zien. Vaak is geld het symptoom. Mazarine is gewend om te schrijven met een andere scenarioschrijver, Fanny Burdino. Wat mij betreft, ben ik gewend te werken met Thomas Van Zuylen. Ze maakten allen een versie en pasten het steeds aan. En zo werd het script ook eigendom van de acteurs.
Over het geluid zeggen onze programmeurs: “In de opening alleen intrigerende pianomuziek tijdens de titels op zwart veld. De eerste 90 minuten: spelen zich af binnen het huis of de tuin. De dialogen zijn scherp en realistisch, zij slepen je mee in de onmacht van beiden. Er is nauwelijks filmmuziek, alleen de terugkerende pianomuziek van de opening. Delen van de geluidsband zijn vrijwel helemaal stil, met alleen het geluid van tikken op een mobiel, of lopen door het huis, of een koelkast die opengaat: allemaal alledaags geluiden, die ongelooflijk storend worden als je zo met elkaar overhoop ligt. Dat alles maakt het tot een sterke, menselijke film, en door de afwikkeling ook nog tot een ontroerende film.”

L'economie du couple – Lafosse - BE – 2016 – 100 minuten

Foto: September Film Distribution
Kijkwijzer: alle leeftijden, grof taalgebruik

Referentie-ID: 15087 - Redactie: Uit in Soest


Locatie L'economy du coupleTerug naar agenda

Laat een reactie achterOok vandaag!