Default (standaard als geen header)

Conmcert Muziekkring Eemland

26-03-2017

Zondagmiddag 26 maart bij Muziekkring Eemland Drie Nederlandse muzikale toptalenten Rob van de Laar, hoorn Mathieu van Bellen, viool Thomas Beijer, piano Voor het voorlaatste concert van dit seizoen heeft Muziekkring Eemland een niet alledaagse samenstelling van instrumenten geprogrammeerd. De combinatie piano/viool is natuurlijk genoegzaam bekend, maar voor samenspel met een hoornblazer is er door de eeuwen heen niet zo gek veel gecomponeerd.

Zondagmiddag 26 maart kunt u er kennis mee maken. Op het programma staan werken van de componisten Pills en Brahms. Rob van de Laar ontving in januari 2017 de zeer prestigieuze Nederlandse Muziekprijs, de hoogste onderscheiding die in ons land aan jonge getalenteerde musici wordt toegekend. Met ingang van september 2016 is hij solo hoornist bij het Mozarteumorchester Salzburg, maar ook bij andere orkesten is zijn hoornspel veelvuldig te horen. Mathieu van Bellen was laureaat van de internationale Yehudi Menuhin Competition, de Wieniawski Competition en het Oskar Back concours. Mathieu gaf wereldwijd concerten, o.a. in de Royal Festival Hall in Londen. Hij is violist in het Busch Trio, dat vorig jaar een prachtige cd uitbracht met trios van Dvor᫮ In 2015 won Mathieu in Amsterdam de Grachtenfestival Prijs. Thomas Beijer is een jonge pianist en componist die wordt geprezen om zijn excellente techniek en artistieke integriteit. In zijn composities en gepassioneerde spel komt een helder en diepgaand muzikaal inzicht tot uiting. Hij maakte in 2014 grote indruk bij Muziekkring Eemland met zijn solorecital. Met het winnen van het YPF Nationaal Pianoconcours 2007 plaatste hij zich aan de top van een nieuwe generatie jonge pianisten in Nederland.

Zondag 26 maart 2017, Hilton Royal Parc Soestduinen. Aanvang: 15.00 uur; koffiebuffet open: 14.15 uur; zaal open: 14.30 uur. Prijzen inclusief een glas wijn of andere consumptie: 23,-; jongeren tot 18 jaar: 5,- Vrienden van Muziekkring Eemland: 18,- Reserveren: www.muziekkringeemland.nl of bellen naar (035) 523 12 10 (Gerrit Jan de Vos, penningmeester)

Referentie-ID: 15625 - Redactie: Uit in Soest

Terug naar agenda

Laat een reactie achterOok vandaag!