Default (standaard als geen header)

Expositie schilderen met Verwondering

14-04-2017 t/m 16-07-2017

Schilderen met Verwondering.

In de periode van half november tot en met maart 2017 zijn er op elke woensdag schilderavonden geweest voor mensen met dementie en hun naaste. Aan de hand van thema’s zijn er schilderwerken gemaakt maar wel met vrije expressie. Juist omdat er niet echt lesgegeven wordt, maar het meer een schilderclub is, kunnen de mensen met dementie onder begeleiding door een ervaren begeleider en gastvrouw, meedoen. Buiten de kaders denken en loslaten maakt dat zij zich durven laten gaan en zich verwonderen over wat water en verf kunnen doen zonder vooropgesteld plan na te streven. Vandaar schilderen met verwondering.

Impressie van een mantelzorger die meedoet aan de cursus met zijn echtgenote.

Een mini-schildercursus voor bezoek(st)ers en hun partners / verzorgers van het activiteiten- en ontmoetingscentrum KING ARTHUR GROEP aan de Molenstraat 8a te Soest.

Verwondering die ontstaat als je niets moet schilderen – hooguit een thema voor ogen hebt of krijgt – maar je openstelt voor wat het werken met verf met je kan doen.  Verbazing over de kleuren en kleurscharkeringen die zich (soms op een natte ondergrond) zomaar, verrassend tonen. Hier en daar een aanwijzing of suggestie van de beide cursusleidsters, maar het is en blijft jouw werk. Zo bezig te zijn werkt therapeutisch (ik dacht dat ik niet kon schilderen, maar kijk nou eens…..), stimulerend en bevrijdend. En, je bent samen in een veilige omgeving aan het ontdekken, je kunt elkaar bewonderen en inspireren.

Kortom, een mooi, heilzame en helende ervaring op de woensdagavond.

Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met Petra Visser 06-40761544 of per mail
ph-visser@ziggo.nl

Zie ook www.museumsoest.nl (ook voor de openingstijden)

Referentie-ID: 15627 - Redactie: Uit in Soest

Terug naar agenda

Laat een reactie achterOok vandaag!