Default (standaard als geen header)

Bevrijdingsconcert 13 mei te Soesterberg

13-05-2017

BEVRIJDINGSCONCERT 13 MEI 2017 IN DE RK ST CAROLUS BORROMEUS KERK TE SOESTERBERG.

Het jaarlijkse Bevrijdingsconcert vindt dit jaar plaats op zaterdagavond 13 mei in Soesterberg.
Het popkoor All Round uit Soesterberg, de Muziekvereniging ODEON uit Soesterberg en de Vocal Band Experience uit Amersfoort zullen voor de invulling zorgen van dit concert.

POPKOOR ALL ROUND

Popkoor Allround is een gemengd popkoor met als thuisbasis Soesterberg. De leden zijn afkomstig uit Soesterberg en Soest, maar ook uit omliggende gemeenten. We zijn een enthousiaste groep zangers en zangeressen, die het leuk vinden om popmuziek te zingen. Het koor is gestart in september 2005; in juli 2007 zijn we officieel als vereniging verder gegaan. Onze dirigent is Annemarie van Os en onze vaste pianist is Abel Bakema.

Woensdagavond is onze repetitieavond. We oefenen van 20.00 uur tot 22.00 uur in een gebouw aan de Kerklaan te Soesterberg (in de sportkuil bij de skibaan)

In de afgelopen jaren hebben we een flink aantal concerten gegeven. We hebben meegewerkt aan het Soester Cultuurfestival, de feestelijkheden rond 100 jaar Luchtmacht, Vocal Date, de Soester Korendagen, het Soesterbergs Zomerfestival en Kunst op de Grachten. We hebben een uitwisselingsweekend georganiseerd met een koor uit het Duitse Oppenheim en daar ook een tegenbezoek gebracht. Kerstmis staat eens per 2 jaar op ons programma en dan zingen we o.a. tijdens de Kerstavondviering in de Vredekerk. Een jaarlijks terugkerend onderdeel is onze bijdrage aan de Soesterbergse dodenherdenking op 4 mei

ODEON

Muziekvereniging Odeon is een gezellige vereniging uit Soesterberg, waar muzikanten van alle leeftijden samen muziek kunnen maken. Het harmonieorkest van Odeon bestaat uit ambitieuze muzikanten en het repertoire varieert van klassiek tot modern en van mars tot swing. Daarnaast maakt het muzikale saxofoonkwartet deel uit van de vereniging.

In de periode 2015-2016 heeft Muziekvereniging Odeon verschillende concerten gegeven, zoals een duo-concert in de Beurs van Berlage te Amsterdam, muzikale ondersteuning van Dodenherdenking in Soesterberg, koffie- en Kerstconcerten in verzorgingshuizen in Laren en Zeist, jaarlijks optreden tijdens Kunst in Soesterberg en sfeervolle kerstliedjes bij de supermarkt. Afgelopen jaar was Odeon zelfs hofleverancier voor het opleiden van de Muziekpieten voor de Sinterklaasintocht in Soesterberg! Daarnaast organiseert de vereniging ieder jaar in september een grote rommelmarkt.

2017 is een extra feestelijk jaar, want Muziekvereniging Odeon viert haar 90e verjaardag! Dat wordt met diverse activiteiten groots gevierd!

VOCAL BAND EXPERIENCE AMERSFOORT

Vocal Band Experience is in 2014 opgericht door Chantal Sennema en Paul Sijben.

Met twaalf ervaren zangers is onder de muzikale leiding van Chantal een zeer divers a capella repertoire opgebouwd, waarbij we ons niet willen laten begrenzen door de mogelijkheden van de menselijke stem.

 Door middel van technische effecten als looping en distortion kunnen we een nog gevarieerder geluid laten horen en klinken we soms meer als band dan als vocal group.

Daarnaast werken we met de principes van het Intelligent Choir: alle koorleden zijn samen met de muzikaal leider verantwoordelijk voor sound, intonatie, ritme, volume etc.

Dat deze aanpak werkt, blijkt uit het feit dat we in ons eerste jaar al mochten zingen op het BALK-TOP-festival. Daarnaast hebben we dubbelconcerten gegeven met de Deense groepen BaSix en Postyr en in Dortmund met Sounding People.

In het voorjaar van 2018 plannen we een avondvullende show, waarbij we de samenwerking zoeken met andere kunstvormen.

Het programma wordt bij aanvang van het concert aan de bezoekers uitgereikt.

De kerk is open vanaf 19.30 uur. Het concert vangt aan om 20.00 uur. Bij de ingang van de kerk krijgt u het programma uitgereikt.

Kaarten voor dit concert zijn gratis af te halen bij het museum Soest aan de Steenhoffstraat 46 te Soest (open op de vrijdagmiddag, woensdagmiddag zaterdagmiddag en zondagmiddag van 13.30 uur tot 17.00 uur) en in Soesterberg bij drogisterij Sukking

Referentie-ID: 15739 - Redactie: Uit in Soest

Terug naar agenda

Laat een reactie achterOok vandaag!