Default (standaard als geen header)

Ophalen bevrijdingsvuur uit Wageningen

04-05-2017 t/m 05-05-2017

Ophalen bevrijdingsvuur uit Wageningen door Sporters uit Soest

Ook dit jaar worden de sporters uit Soest weer weggebracht door Jan van Dijk Tours uit Soest. Tijdens de terugtocht blijft de bus van  Jan van Dijk bij de sporters om de sporters af en toe wat rust in de bus te gunnen. Atletiek Vereniging Pijnenburg heeft ook dit jaar weer de uitdaging opgepakt en zal met 40 sporters uit Soest gaan deelnemen. De sporters  gaan in de late avonduren van de 4e mei richting Wageningen om in de vroege ochtenduren van de 5e mei weer terug te keren naar Soest waar in hun clubgebouw een bevrijdingsontbijt voor ze klaarstaat.

Antonio van den Hengel zal de sporters onderweg en bij het ontbijt weer van de nodige voeding voorzien. Dit jaar zal onze burgemeester R.T. Metz vooruit gaan om met de sporters het bevrijdingsvuur in Wageningen in ontvangst te nemen. Na het in ontvangst nemen van het bevrijdingsvuur zal de burgmeester de sporters afduwen en zal hij terugkeren naar Soest om daar in de ochtend om ongeveer 09.00 uur het bevrijdingsvuur van de sporters bij museum Soest in ontvangst te nemen. Voordat de sporters aankomen bij het museum brengen zij eerst een bezoek aan De Klarinet te Soest alwaar een bevrijdingsontbijt wordt georganiseerd.

Oproep aan onze inwoners.

‘Kom de sporters ondersteunen’

U kunt de sporters ondersteunen door ergens op de route van AV Pijnenburg naar het museum Soest aan te haken. Dit mag lopend en/of fietsend. Het eindpunt is dit jaar dus Museum  Soest waar burgemeester Metz het bevrijdingsvuur zal ontsteken.

Route bevrijdingsvuur in  Soest.

AV Pijnenburg (na het bevrijdingsontbijt voor de sporters) naar het museum Soest via de Wieksloterweg, Bosstraat, Den Blieklaan, V.d. Weijdenstraat, Obrechtstraat, Willaertstraat, Di Lassostraat, Klarinet  Clemensstraat, Koningsweg, Dalweg, Steenhoffstraat. (wijzigingen voorbehouden).

Tijdschema ophalen bevrijdingsvuur te Wageningen 2017.

4 mei 2017

21.45 uur verzamelen voor de sporters bij AV Pijnenburg en vertrek naar Wageningen.

5 mei 2017

07.30 uur Ontbijt in de kantine van AV Pijnenburg voor de sporters.

08.15 uur Vertrek naar het ontmoetingscentrum De Klarinet in Soest.

08.30 uur Aankomst bij De Klarinet.

08.45 uur Vertrek vanaf De Klarinet

09.00 uur Aankomst bij museum Soest

09.05 uur Ontsteken van het bevrijdingsvuur en toespraak door burgemeester R.T. Metz.

(OPM: Het zijn plusminus tijden. Alles hangt af van hoe de nacht verloopt).

Iedereen is van harte welkom bij de aankomst van de sporters met het bevrijdingsvuur bij het museum. Er staat voor iedereen een kopje koffie of thee met cake klaar. Voor de kinderen is er limonade met iets lekkers erbij.

De Stichting Comité 4 en 5 mei Soest hoopt velen van de inwoners van Soest en Soesterberg bij het museum te treffen.

Het thema voor dit jaar is ‘Geef vrijheid door’ en dit doen wij hier in Soest mede door het ophalen en overhandigen van het bevrijdingsvuur.

 

Referentie-ID: 15741 - Redactie: Uit in Soest

Terug naar agenda

Laat een reactie achterOok vandaag!