Default (standaard als geen header)

Expositie Karina Wijnen en haar schildersclub.

21-07-2017 t/m 22-10-2017

Karina Wijnen en haar schildersclub met  Anita Kuyer, Milly van Foeken en Jeannette van Beek in museum Soest van 22 juli tot en met 22 oktober 2017.

(Op de foto in het midden Karina, links Anita, rechtsboven Milly, rechtsonder Jeannette.)

Hoe begon het voor Jeannette, Milly en Anita).

Ik (Jeannette) liep op de Herfstmarkt op Soest Zuid en in het lege pand van Boetiek Uno  stonden/hingen schilderijen ten toon gesteld. 

Ik liep naar binnen met mijn vriendin Milly en kwamen aan de praat met Karina Wijnen de schilderes.

Gezellig praatje gemaakt en haar kaartje meegenomen voor een proefles. 

Na de feestdagen zei Milly: "ik heb nog iemand die wel een proefles wil doen, ze heet Anita" en zo geschiedde. We trokken de stoute schoenen aan en maakte ergens in maart een afspraak. En toen is onze "schildercarrière" begonnen. En zie in museum Soest, daar hangt het resultaat.

Karina, onze schilderjuf is een getalenteerde vrouw met veel humor. Zij heeft ons veel geleerd, gestuurd en bijgebracht. Maar het belangrijkste is: ik vond t leuk, het vergt concentratie, heel veel kijken en blijven ademen. En natuurlijk elke les gaat gepaard met een kopje thee/koffie koekje, veel verf, veel fouten, humor en opnieuw beginnen.

Over Karina.

Karina schildert al meer dan 40 jaar, wat haar passie is. Zij heeft zichzelf van alles aangeleerd, ben zeker autodidact zoals zij zelf vertelde. Portretten is haar ding  maar schildert ook dieren en stillevens, eigenlijk van alles dus. Ze werkt met en op verschillende materialen.

Ze schildert ook in opdracht, geeft schilder- en tekenles en organiseert workshops.

 

Referentie-ID: 16134 - Redactie: Uit in Soest

Terug naar agenda

Laat een reactie achterOok vandaag!