Default (standaard als geen header)

Concert bij boekhandel Van de Ven

18-09-2017

Boekhandel Van de Ven verandert voor één dag in concertzaal.

Zaterdag 30 september a.s. klinkt er in veel winkels door heel Nederland LIVE klassieke muziek!

Als onderdeel van de Aangenaam Klassiek campagne 2017 en de start van het muziekseizoen wordt er op deze bijzondere dag in de gespecialiseerde cd- en boekwinkels aandacht gevraagd voor klassieke muziek. U kunt op deze dag live luisteren naar de prachtige muziek en profiteren van veel aanbiedingen.

Natuurlijk kunt u ook in Soest terecht- Boekhandel Van de Ven is blij dat verschillende musici deze dag naar Soest willen komen voor een miniconcert in de ongedwongen en inspirerende sfeer van de boekwinkel. De ‘bovenkamer van Trees’ verandert op 30 september tijdelijk in een concertzaaltje.

Om 11.00 uur verzorgt Tjalling Roosjen een klavecimbelconcert. Hij stelde een programma samen met stukken van Buxtehude, Couperin en Böhm, inspiatiebronnen voor Bach.

 

 

 

Tjalling Roosjen (1951) speelde al op jeugdige leeftijd piano en kreeg van zijn vader de liefde voor de kerkmuziek overgedragen. Als cantor en organist is hij autodidact en hij behaalde  in 1978 zijn Kerkmuziekbevoegdheden voor  cantoraat en orgel. Later volgde hij privé lessen klavecimbel bij Jacques Ogg. In de loop der jaren schreef hij de nodige liederen en liedbewerkingen, die onder meer werden opgenomen in de bundels 'Zingend Geloven'. Met organist Jean Telder gaf hij in den lande decennia lang concerten voor twee orgels, orgel en klavecimbel of orgel-vierhandig. 

Van 1974 tot 2016 werkte hij onafgebroken als cantor-organist in De Open Hof te Soest. In die lange periode is hij tevens de nodige tijd cantor geweest van het Oecumenisch Avondgebed en later organist van de Vespercantorij van de Raad van Kerken Soest. Als tenor maakte hij tot begin 2017 deel uit van het vocaal ensemble Basilius College. Voorts was hij tot 2011 werkzaam als psychotherapeut in de GGZ.

Momenteel is hij nog zeer actief: hij is als organist en klavecinist lid van het Carminis Consort; als lid van de Werkgroep Zondagmiddagconcerten in De Open Hof tekent hij sinds 1998 voor de programmering en verzorgt zelf een deel van de concerten. Tevens werkt hij op invalbasis als cantor en organist en doet hij het nodige bestuurlijk werk op het terrein van de orgelkunst.

 

 

 

 

 

Om 12.30 uur volgt een concert van sopraan Johannette Zomer. Zij zal vooral werken laten horen die ze ook op haar nieuwe cd heeft gezet. Deze cd brengt een mooie bloemlezing van juwelen uit Bachs enorme cantate-oeuvre. Daarbij is de hoofdrol weggelegd voor de solosopraan, die een scala aan menselijke gemoedsstemmingen uitdrukt, van angst en diepe wanhoop tot vertrouwen, levenslust en uitbundige jubel. Daarbij vindt ze veelal een troostende of blijmoedige hobo of cello aan haar zijde en raakte ze innig verstrengeld in bewogen of levendige dialogen. Ze wordt vanmiddag begeleid door Siebe Henstra (klavecimbel) en Nienke van der Meulen (hobo). 

 

 

 

 

 

We sluiten af om 15.00 uur met een optreden van violiste Noa Wildschut (2001). Zij is slechts 16 jaar oud, maar al jaren geen onbekende meer in de klassieke muziekwereld. Als 6-jarige was Noa soliste op het ‘Kinderprinsengrachtconcert 2007’, dat live op televisie werd uitgezonden. Op haar 7e maakte ze haar debuut in de Grote Zaal van het Concertgebouw met een optreden tijdens ‘The Night of the Promising’ en in 2016 werd ze een ‘exclusive recording artist’ bij Warner Classics.

Door de jaren heeft Noa al een mooie staat van dienst opgebouwd en is ze veelgevraagd jonge gast voor festivals, recitals en solo-optredens in binnen-en buitenland. Ze speelde samen met inspirerende musici zoals Janine Jansen, Anne-Sophie Mutter, Menahem Pressler, Quirine Viersen, Paolo Giacometti, Arthur en Lucas Jussen, Nino Gvetadze en Vesko Eschkenazy. De laatste jaren vormt Noa een vast duo met pianist en festival organisator Yoram Ish-Hurwitz.

Noa speelt stukken van haar debuut-album: ‘Mozart’.

Alle belangstellenden zijn van harte welkom op deze bijzondere muzikale dag. De toegang is gratis.

 

 

 

 

 

 

 

Referentie-ID: 16392 - Redactie: Uit in Soest

Terug naar agenda

Laat een reactie achterOok vandaag!