Default (standaard als geen header)

De Rietpluim speelt 'Gewoon te Gek'

17-11-2017 t/m 18-11-2017

Jubilerende toneelvereniging speelt ‘Gewoon te gek’ SOEST – Toneelvereniging De Rietpluim is weer volop bezig met het repeteren van een nieuw stuk: ‘Gewoon te gek’ geschreven door Ton Davids. De toneelclub – die dit jaar 45 jaar bestaat – zet deze hilarische klucht op 17 en 18 november op de planken. Wie zin heeft in een ontspannen avond uit kan vanaf nu kaarten bestellen.

In dit stuk verplaatsen de spelers zich in een rol van ex psychiatrische patiënten die samenwonen in Huize van Speykstraat. Hen rest slechts een paar maanden voordat zij weer terug kunnen naar de gewone samenleving. Zij willen niets liever dan met rust worden gelaten, zelfstandigheid, en als mens te worden behandeld. Maar elke dag krijgen ze de betuttelende sociotherapeute Toos over de vloer. En dan krijgen ze ook nog eens te maken met de wethouder, die de subsidie van Huize van Speijkstraat wil stopzetten, en de nieuwe buren die met hun bemoeizucht de rust in het huis verstoren. Wanneer de wethouder dreigt een asielzoekerscentrum in Huize van Speystraat te gaan vestigen, geeft Toos duidelijke instructies aan de bewoners. Dat schiet hen in het verkeerde keelgat. Ze besluiten om zowel Toos als de wethouder duidelijk te maken dat zij best hun eigen boontjes kunnen doppen. Zeer bekwaam blijven de gekken (ex-gekken!) de baas en regelen de zaakjes met durf en een beetje bedrog. Wat blijkt? ‘Gek zijn’ is nogal een rekbaar begrip. Wat is normaal en wat niet? En nog belangrijker: wie is normaal en wie niet? Weet u het ? Kom dan zeker kijken.

‘Gewoon te gek’ is een heerlijk stuk met ijzersterke humor dat garant staat voor een avond onbezorgd lachen. Toneelvereniging De Rietpluim speelt ‘Gewoon te gek’ op 17 en 18 november om 20.00 uur in De Rank aan de Soesterbergsestraat 18 in Soest (bij de Wilhelminakerk). Kaarten zijn verkrijgbaar via Henk Hagen (tel. 06 – 34 424 114) en Hans van Lidth de Jeude (tel. 06- 227 092 55). Voor slechts € 9,50 heeft u de hele avond plezier (en wie weet wint u ook nog wel iets leuks met de tombola). Meer informatie: www.rietpluim.nl.

Referentie-ID: 16485 - Redactie: Uit in Soest

Terug naar agenda

Laat een reactie achterOok vandaag!