Default (standaard als geen header)

Waar slaapt SINTERKLAAS in het museum. ?

21-11-2017 t/m 26-11-2017

Het Grote Soester Sinterklaasfeest

Informatie uit Spanje over de intocht en Museum Soest

Spanje, 8 november 2017

Lieve kinderen uit Soest,

Ook dit jaar verheugen de pieten en ik ons er op om al die lieve kinderen uit Soest weer te ontmoeten. Ik kom daarom op zaterdag 18 november 2017 rechtstreeks vanuit Dokkum naar Soest. Helaas kan ik niet meer met de helikopter komen, maar Sinterklaas zou Sinterklaas niet zijn als hij daar geen oplossing voor had bedacht. Kom daarom allemaal kijken, want er hangt iets heel bijzonders in de lucht

Ik verwacht op 18 november tussen 13.15 uur en 13.30 uur samen met de hoofdpiet op het

evenemententerrein “De Eng” aan te komen. Ik stuur vast wat pieten vooruit, zodat het daar vanaf 12.30 uur al heel gezellig is. Als jullie goed opletten kunnen jullie misschien in de ochtend al een paar supersnelle pieten ontmoeten in Soest. Kijk naar ze uit!

Na de officiële ontvangst door burgemeester Metz, stap ik samen met de hoofdpiet in mijn mooie koets. Samen met bijna al mijn pieten maak ik onder het genot van veel pepernoten en muziek een vrolijke optocht door Soest.

De route die we afleggen is als volgt:

Soester Engweg, Julianalaan, Anna Paulownalaan, Van Weedestraat, Steenhoffstraat, Middelwijkstraat, Torenstraat, Kerkstraat, Soesterbergsestraat (eindpunt direct voorbij het winkelcentrum).

Zowel in de Burgemeester Grothestraat als winkelcentrum Soest-Zuid wordt een korte stop gehouden ter hoogte van de HEMA.

Speciaal voor jullie open ik op zondag 26 november 2017 de deuren van Museum Soest, zodat jullie kunnen zien en beleven hoe ik samen met mijn Pieten in Soest verblijf.

Lieve kinderen, ik zie jullie heel graag weer in Soest!

Hoogachtend,

De Sint

Aanvullende informatie over de openstelling van Museum Soest:

 

 

 

 

 

Op zondag 26 november 2017 zijn de deuren van Museum Soest geopend voor kinderen. Tijdens deze dag kunnen de kinderen zien en beleven hoe de Sint en zijn pieten in Soest verblijven.

Sinterklaas komt op deze dag met zijn pieten verhalen vertellen.

Er zijn drie voorleesmomenten:
- om 11.15 uur 
- om 13.15 uur
- om 14.30 uur
.
De voorleesmomenten worden muzikaal omlijst door leden van PVO.
Per voorleesmoment is plek voor maximaal 80 kinderen.
Uiteraard brengt de Sint iets lekkers mee voor de aanwezige kinderen.
Om de toegang te waarborgen zijn er toegangskaartjes beschikbaar, waarvoor geldt op = op.

Er is dus geen vrije inloop.

De verhalen zijn geschikt voor kinderen in de leeftijdscategorie 3 t/m 7 jaar.

Toegangskaartjes kosten € 1,00 per kind en zijn te koop bij de receptie van Museum Soest aan de Steenhoffstraat 46 op zaterdag- en zondagmiddag tussen 13.30 uur tot 17.00 uur. Als er eventueel nog kaartjes over zijn, kunt u op 26 november ook nog een kaartje kopen, maar nogmaals: op = op.

Tijdens het voorlezen van de verhalen door Sinterklaas kunnen de begeleiders van de kinderen het museum bezichtigen. Begeleiders mogen uiteraard ook het feest zelf  meemaken. De toegang voor begeleiders is gratis.


 

 

 

 

 

 

Heeft u vragen naar aanleiding van dit persbericht, mail dan naar info@soestersinterklaasfeest.nl, bel met Tanja Hartman op nummer 06-44 321 352 of kijk op onze website www.soestersinterklaasfeest.nl. Voor het museum kunt u contactopnemen met Cees Vos, cees.vos@oudsoest.nl, telefonisch 06-28939510. Zie ook www.museumsoest.nl.

 

Referentie-ID: 16606 - Redactie: Uit in Soest

Terug naar agenda

Laat een reactie achterOok vandaag!