Default (standaard als geen header)

Geboren Vrienden

01-12-2017 t/m 02-12-2017

Toneelgroep LEF speelt ‘Geboren Vrienden’!
Toine Timmers over zijn nieuwe voorstelling

Toneelgroep LEF uit Baarn is druk bezig met de voorbereidingen van het najaarsstuk ‘Geboren Vrienden’. De spelers van LEF hebben hun tekst en spel er al goed inzitten, volgens regisseur Toine Timmers: “Toch moet er nog het een en ander gebeuren. Ik heb werkelijk een droomcast, maar ook voor een droomcast is dit stuk hard werken, veel tekst en gedurfd spel.”

‘Geboren Vrienden’ is gebaseerd op de musical ‘Blood Brothers’ van William Russel. De voorstelling draait al jaren succesvol op West End in Londen. “Van oorsprong is dit stuk een musical, echter ben ik totaal niet muzikaal,” biecht Timmers op. “Daarom heb ik het omgeschreven naar een toneelstuk, dat is meer mijn peace of cake.

Dans en muziek

“Uiteraard wordt er wel muziek gebruikt en zelfs hebben we professionele dansers die het stuk op werkelijk sublieme wijze ondersteunen. We hebben een samenwerking kunnen creëren met Balletschool Marut Jorquera en Rani Art, onder leiding van Rasarani Keilman. Zij werkt met een een aantal danseressen aan een prachtige choreografie voor onze voorstelling. Daar ben ik ongelooflijk trots op en vereerd mee. De samenwerking ging zo goed dat Rasarani Keilman zelfs een rol in ‘Geboren Vrienden’ gaat spelen. Hoe gelukkig kun je zijn als regisseur? Dit feit doet niets af aan de andere spelers die het stuk bezetten. Stuk voor stuk pareltjes, waar je als regisseur heel blij van wordt.”

Twee moeders en een tweeling.

Het theaterstuk gaat over een alleenstaande moeder die geen geld heeft en de zorg heeft over een aantal kinderen. Gelukkig heeft ze een baan als werkster bij een rijke familie. Op een gegeven moment blijkt de moeder wederom zwanger en regelt dat ze een aantal uren meer kan werken, om ook dit mondje te kunnen voeden. Tot haar schrik blijkt ze zwanger te zijn van een tweeling. In paniek vertelt ze dit tegen de rijke, eigenaardige dame waar ze voor werkt. Dan blijkt dat deze mevrouw geen kinderen kan krijgen. Samen beramen ze een duivels plan. Een plan dat vele levens kan vernietigen… “Een werkelijk prachtig verhaal”, vindt Timmers. “Het feit wil dat een aantal volwassen acteurs begint met hun rol in de leeftijd van zeven jaar. En dat is voor een acteur een zeer grote uitdaging. Ook voor mij had dit wel het wel wat voeten in de aarde. Alle spelers halen eruit wat erin zit. Sterker, ze hebben meer laten zien dan dat ik voor ogen had! Natuurlijk moeten er hier en daar nog wat puntjes op de i worden gezet, maar daar heb ik meer dan alle vertrouwen in.”

Cast en kaarten
De cast bestaat uit Jacco van Sandijk, Kevin van den Berg, Mieke Verdult, Anne Linda van der Groot, Aida Grims en Rasarani Keilman. De productie wordt gespeeld op 1 en 2 december 2017 in Theater Idea te Soest, aanvang 20.15 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.toneelgroeplef.nl en kosten 12,50 euro.

 

 

 

 

Referentie-ID: 16642 - Redactie: Uit in Soest

Terug naar agenda

Laat een reactie achterOok vandaag!