Default (standaard als geen header)

Expositie Cor van de Geest (strop)daskunst

03-02-2018 t/m 06-05-2018

Cor van de Geest (strop)Daskunstenaar.

Sinds september 2013 gaat Cor van de Geest door het leven als (strop)Daskunstenaar. Geïnspireerd door een artikel in het AD van Bob van Persie (ja…..de vader van Robin) waarin te lezen was dat hij als kunstenaar met oude recycling bladen poppetjes maakt en daar leuke Art werken van maakt is Cor met stropdassen aan de gang gegaan. Cor is autodidact en beschikt over een zeer creatieve geest. Hij maakt abstracte / figuratieve / expressionistische kunstwerken die hij proefondervindelijk zelf uitdenkt. Bladen, internet, kranten en de straat zijn ook welkome bronnen voor zijn ideeën. Actuele onderwerpen of een ode aan andere kunstenaars zoals Mondriaan en Escher schuwt hij niet.

Hoe gaat hij tewerk:

Als het idee er is gaat hij op zoek naar een recycling lijst. De lijst bepaalt uiteindelijk hoe groot het werk gaat worden. Het geschetste werk/idee vergroot hij tot op de maat van de lijst. Doormiddel van carbonpapier brengt hij het idee over op het board van de lijst. Daarna worden de stropdassen op kleur bij elkaar gezocht en knipt hij ze tot een bepaald formaat.

Cor maakt van stropdassen dus ook Puppets (Poppetjes) die hij dan weer verwerkt in een schilderij. Het kopje van een puppet maakt hij van oude telefoonboekvellen die hij in vieren knipt en rolt er een propje van waar hij het propje weer omwikkelt met een geknipt stukje stropdas. Het geheel wordt met een dun ijzerdraadje omwikkelt en zo ontstaat er weer een puppet wat weer met stropdaselementen kan worden aangekleed. Daarna worden de puppets in het schilderij verwerkt.

Stropdassen krijgt Cor uit alle hoeken en gaten. Na het zien van zijn exposities komen ze weer bij hem binnen.

De kunstwerken van Cor van de Geest zijn in museum Soest voor het publiek te zien van 3 februari 2018 tot en met 6 mei 2018. Zie ook www.kunstinzicht.nl (hier ziet u een deel van de kunstwerken van Cor van de Geest).

Voor de openingstijden van het museum zie www.museumsoest.nl

Deze expositie wordt op 2 februari geopend door wethouder Van der Torre. De expositie is voor het publiek te zien vanaf 3 februari.

Referentie-ID: 17030 - Redactie: Uit in Soest

Terug naar agenda

Laat een reactie achterOok vandaag!