Default (standaard als geen header)

Start2Bike

12-02-2018 t/m 28-03-2018

Start2Bike Beginnen met racefietsen? Maak een goede start en doe mee met Start2Bike 2018. Leer de techniek van het racefietsen in 4 lessen. Al enkele jaren organiseert Tempo trainingen voor beginnende racefietsers onder de naam Start2Bike. Dit is het landelijke kennismakingsprogramma van wielersportbond NTFU voor de beginnende fietser. U hoeft geen ervaren fietser te zijn of over een topconditie te beschikken om deel te nemen aan Start2Bike. Het is juist de bedoeling dat u door de trainingen conditie opbouwt en de techniek van het fietsen eigen maakt. Instructie wordt gedaan door ervaren racefiets instructeurs. De trainingen zijn op zondag 8, 15, 22 en 29 april 2018. Mochten er zich onvoorziene omstandigheden voordoen dan hebben we 6 mei als uitloop. Op zaterdag 12 mei sluiten we af door samen aan de Klimmetjestocht van Tempo Soest mee te doen. Deelname aan Start2Bike kost slechts € 37,50. Inschrijven kan op start2bike.nl. Een fiets nodig? Fietsen zijn te huur bij Mastwijk tweewielers in Bilthoven.

Voor meer informatie kijk op start2bike.nl of stuur een mail naar activiteiten@tempo-soest.nl. Informatieavond Op woensdagavond 28 maart 2018 is er een informatieavond deze start om 20:00 uur en is in het clubhuis van Tempo aan de Industrieweg 4 te Soest. Programma en data Start2Bike 2018 Vier trainingen Start2Bike.

In vier trainingen komt een ander onderdeel van het fietsen op de weg aan de orde. Dit wordt vorm gegeven dmv van vaardigheidsoefeningen.Na afloop van deze trainingen ben je klaar om in een groep te fietsen en is de basis gelegd voor je conditie. We sluiten af met een door Tempo georganiseerde tocht van 90 km op 12 mei. We starten om 10.00 uur en zijn om 13.00 uur weer terug bij ons clubhuis.

De eerste les, op zondag 8 april, starten we om 9.30 uur voor een fietscheck. Training 1: Kennismaken, Voor rem en achter remmen en schakelen Training 2: Balans dmv slakken race, slalom. Herhaling les 1. Training 3: Bochten en staand fietsen. Herhaling les 2 Training 4: Klimmen en dalen. Herhaling les 3 Iedere training begint met een warming up, eindigt met een tocht en een cooling down. Bekijk hier een reportage over Start2Bike vorig jaar bij ons opgenomen:

Referentie-ID: 17149 - Redactie: Uit in Soest

Terug naar agenda

Laat een reactie achterOok vandaag!