Default (standaard als geen header)

Schrijfbingo, elke schrijfopdracht is raak!

21-03-2018


Telefoonnummer

E-mailadres

Website

Meer over

Schrijven is een verzamelwoord. Je kunt het op heel veel manieren doen. Eén ervan is reflectief schrijven zoals in het Schrijfcafé het geval is. Met schrijfoefeningen die uitlokken tot verder nadenken, over allerlei onderwerpen. In februari is er geschreven aan de hand van de Schrijfbingo van Zinexprez.

We beginnen met een ‘witboek-momentje’, waarmee we kort stilstaan bij drie dingen waar we blij van worden. We weten dan nog niet dat het een onderdeel is van een Schrijfbingo en we daarmee het eerste vakje van de 24 al aan kunnen kruisen. Het warme winterzonnetje scoort hoog op de lijstjes van de aanwezigen.

Na een ‘elfje’ over een lieveheersbeestje mogen we een brief schrijven aan onze ‘zeurpiet-ik’. We krijgen uitleg over de methode van het ‘omdenken’ en iedereen kiest een klein probleem waar hij tegenaan loopt. Dan mag iedereen al schrijvend proberen het probleem om te buigen naar iets waar je juist baat bij hebt. Zo wordt het storende geluid van de Chinook helikopters opeens een boodschap van vader die in het leger zat. Of het vroege geblaf van de hond van de buren een wekker om in de vroege uurtjes lekker te gaan hardlopen. Voor de opdracht ‘woordjeprik’ scheurt de schrijfcoach zomaar bladzijdes uit een woordenboek. Gelukkig legt ze uit dat het er eentje met de oude spelling is en dus niet meer bruikbaar. We krijgen de bingokaart mee naar huis, zodat we met hulp van de uitleg op de website van Zinexprez de rest zelf thuis kunnen doen.

De bijeenkomsten van het Schrijfcafé zijn maandelijks op de derde woensdag van de maand van 14.00-16.00 uur. De eerstvolgende is op 21 maart. Het is een ongedwongen middag waarop je jezelf centraal mag zetten. Gewoon onder het genot van een kopje koffie of thee.
Een bijeenkomst inclusief koffie en thee kost €15,-. Aanmelden kan bij Boekhandel Van de Ven (035-6012419) of via www.zinexprez.nl  (06-40155282)
 

Referentie-ID: 17156 - Redactie: CultuurPunt Soest

Terug naar agenda

Laat een reactie achterOok vandaag!