Default (standaard als geen header)

Kamer muziekmiddag op De Paltz

25-03-2018

Klassiek contrabassist James Oesi en pianist Andrea Vasi spelen zondag 25 maart (15.00) in het Herman van Veen Artscenter te Soest. Zie ook https://hermanvanveenartscenter.com/ArtsCenter/events/kamermuziekmiddag-4/.

Tijdens het concert op Landgoed de Paltz spelen ze stukken van de componisten César Franck en Ernest Bloch. Over de artiesten Contrabassist James Oesi is sinds zijn komst in 2009 naar Nederland een bekend gezicht in de klassieke en moderne muziekwereld. Als één van de weinigen richt hij zich op de bas als solo-instrument. Hij speelt zijn soloprogramma’s – bestaande uit werken van onder andere Bach, Rachmaninoff, Berio en Beethoven – al op bijvoorbeeld het Amsterdamse Grachtenfestival, het Bachfestival in Dordrecht, het Concertgebouw, TivoliVredenburg, CrossLinx Festival, De Oosterpoort, November Music en op festival Wonderfeel. Oesi speelt meerdere keren op NPO Radio 4, NPO Radio 1 en is als solist te gast bij Podium Witteman (http://www.npo.nl/podium-witteman/06-03-2016/VPWON_1248709/POMS_NTR_3453718) en Vrije Geluiden ((http://www.vpro.nl/vrije-geluiden/media~VPWON_1250175~james-oesi-quator-danel-en-eric-ineke-vpro-vrije-geluiden~.html).

Oesi werd uitgebreid geportretteerd door klassiek muziek magazine Luister (http://www.jamesoesi.com/wp-content/uploads/2017/10/IMG_0551.jpg en http://www.jamesoesi.com/wp-content/uploads/2017/10/IMG_0549.jp), NRC publiceerde een uitgebreid interview en Classic FM UK featurde één van zijn video's (http://www.jamesoesi.com/2017/10/24/luciano-berio-psy-young-classics/). Daarnaast is James Oesi veelgevraagd als moderne muziek ensemblespeler. Hij treedt op met Asko|Schönberg, Insomnio, Oerknal, Ives Ensemble en Ensemble Modern. Mei 2017 vond de eerste editie van het door Oesi geïnitieerde Dutch Double Bass Festival plaats in De Electriciteitsfabriek te Den Haag. Oesi studeert in 2012 af aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag, met een 10 + onderscheiding en hij wint de Fock Medaille voor beste solo examen van dat jaar. Hij studeert daarvoor in Moskou en volgt masterclasses bij onder andere solobassist Gary Karr en cellist Anner Bijlsma. Andrea Vasi werd geboren te Voorburg, Nederland, in een Roemeens-Nederlands gezin. Andrea maakte tournees door Frankrijk, België, Zwitserland, Liechtenstein, de VS, Canada, India (met violist Bas Treub en sopraan Nora Fischer) en Argentinië (met violist Maxime Gulikers en sopraan Laetitia Gerards). Veel concerten werden uitgezonden door radio en/of tv. Zij was speciale gast op o.a. het Gergiev Festival (Rotterdam) en het Grachtenfestival (Amsterdam), en speelde een aantal malen met het ASKO|Schönberg ensemble. Als soliste vertolkte zij pianoconcerten van Bach, Beethoven, Grieg, Ravel en Stravinsky, o.a. onder dirigent Etienne Siebens. Als lid van het NJO Steve Reich ensemble 2013 (van het NJO), werkte zij samen met Steve Reich en trad op op het Lowlands Festival. In 2014 was zij ‘Young Artist in Residence’ tijdens de Gelderse Muziekzomer van het NJO, en soleerde toen o.a. in het derde pianoconcert van Beethoven, op fortepiano.
 

Referentie-ID: 17162 - Redactie: Uit in Soest

Terug naar agenda

Laat een reactie achterOok vandaag!