Default (standaard als geen header)

Concert Bush Trio (piano-violl-cello)

18-03-2018

Na een rondreis langs alle wereldpodia nu eindelijk ook hier! Busch Trio in Hilton Royal Parc Soestduinen Soest. –

De pianotrio-concerten bij Muziekkring Eemland zijn, evenals de pianorecitals, altijd een groot succes waar veel bezoekers op afkomen. Ook dit seizoen mogen we ons weer verheugen op een gezelschap wiens ster in rap tempo rijzende is: het Busch Trio, met de uit Israël afkomstige broers Ori en Omri Epstein op respectievelijk cello en piano, en Mathieu van Bellen op viool. Zondagmiddag 18 maart treden ze hier op. Het Busch Trio, vernoemd naar de legendarische violist Adolf Busch, is op dit moment een van de toonaangevende pianotrio’s. De leden hebben, alle drie individueel, belangrijke internationale concoursen gewonnen. Ze zijn samengekomen vanwege hun passie voor kamermuziek en vonden inspiratie in de viool van Mathieu, de “ex-Adolf Busch” Guadagnini (Turijn, 1783).

Mathieu is voor veel vaste bezoekers van Muziekkring Eemland trouwens geen onbekende: vorig seizoen trad hij hier nog op samen met hoornist Rob van de Laar en pianist Thomas Beijer. Sinds hun oprichting in Londen in 2012 speelt het Busch Trio in Europa's toonaangevende concertzalen en festivals. Hun recente concert in Wigmore Hall werd bejubeld in The Times: “…what impressed most was the group’s effortless musicianship and unity of thought and attack. The threesome even seemed to be breathing in synch.” Het trio won verschillende internationale prijzen waaronder de Royal Overseas League Competition in 2012, de Salieri-Zinetti-wedstrijd en de Pinerolo-wedstrijd in Italië, evenals de International Schumann Chamber Music Award in Frankfurt. Het trio heeft begeleiding gekregen van bekende artiesten zoals Eberhard Feltz en Andras Schiff en worden momenteel verder opgeleid door leden van het Artemis Quartet in de Muziekkapel Koningin Elisabeth in Brussel, waar ze een trio in residentie zijn. Hoogtepunten van 2018 omvatten de release van hun derde cd met Dvorak's pianokwintetten met altviolist Miguel da Silva en violiste Maria Milstein, een terugkeer naar het Concertgebouw Amsterdam en een debuutoptreden in de Phillips Collection in Washington.

Maar nu dus op een hopelijk mooie zondagmiddag in Soestduinen. Op het programma staan composities van Beethoven, Schubert en Shostakovitch. Busch Trio, zondag 18 maart 2018. Hilton Royal Parc, Van Weerden Poelmanweg 4-6, 3768 MN Soestduinen Aanvang: 15.00 uur; koffiebuffet open: 14.15 uur; zaal open: 14.30 uur. Prijzen inclusief een glas wijn of andere consumptie: € € 23,-; jongeren tot 18 jaar: € € 5,- “Vrienden van Muziekkring Eemland”: € € 18,- Reserveren: www.muziekkringeemland.nl of bellen: (035) 523 12 10 (Gerrit Jan de Vos, penningmeester)

Referentie-ID: 17173 - Redactie: Uit in Soest

Terug naar agenda

Laat een reactie achterOok vandaag!