Default (standaard als geen header)

W�reldb�nd met Sl�pstick

23-06-2018

Wëreldbänd met Släpstick Zaterdag 23 juni 2018,  20.30 - 22.30 uur. 

Wereldbänd en Släpstick De Nederlandse muziektheatergroep Wëreldbänd heeft de prestigieuze Spirit of the Fringe Award in de wacht gesleept op het internationale Fringe Festival in Edinburgh, augustus 2017. De nominatie is de kroon op een bijzonder succesvolle maand op het festival. Te midden van maar liefst vierduizend andere theatermakers werd de Wëreldbänd de talk of the town: vier- en vijfsterrenrecensies in de Schotse nationale pers brachten zesduizend bezoekers op de been om de voorstelling SLÄPSTICK te zien. Net als in Nederlandse pers, waar SLÄPSTICK een ware sterrenregen oogstte, werd de groep in Schotland met gejuich ontvangen.  Met de openluchtversie van het succesvolle programma SLÄPSTICK brengt de Wëreldbänd een ode aan de muzikale komiek: van de middeleeuwse troubadour tot aan Spike Jones, van de Marx Brothers tot aan Grock en Mini & Maxi.

Geïnspireerd door deze zo bewonderde voorgangers maakt de Wëreldbänd zijn eigen variété en geeft daarnaast een draai aan beroemde scènes van Charlie Chaplin, Buster Keaton en Laurel & Hardy. Het resultaat is een show met muzikale virtuositeit, ontroering  en humor, het grootste en het allerkleinste, kleur en zwart-wit, en bovenal SLÄPSTICK! Voor 8 tot 80 jarigen een pracht avond. De show is ook zeer geschikt voor anderstaligen. De Wëreldbänd ontstaat in 1997. Ro Krauss, Willem van Baarsen, Rogier Bosman en Sanne van Delft kennen elkaar van het conservatorium en besluiten een akoestisch bandje te beginnen. De kern van de Wereldband is geboren en deze harde kern van muzikanten is er nog steeds.  Geïnspireerd door hun onderlinge vriendschap, nieuwe muziekinstrumenten en een voortdurend verlangen keihard te lachen ontstaan er steeds nieuwe ideeën. Hoewel ze uit de oneindige bron van bestaande traditionals putten, worden de meeste composities en teksten zelf geschreven. Vanaf 1997 spelen ze vooral op festivals en muziekpodia maar ontwikkeld de combinatie van muziek met maffe scenes steeds verder.  

In 2005 volgt  de onvermijdelijke sprong naar het theater. Zoals een jongleur met ballen goochelt, zo goochelen de muzikanten met hun instrumentarium. Het is een grote instrumentencarrousel die tot humoristische situaties leidt. De Wereldband spreekt de universele taal van de muziek, de lach en ontroering. (www.wereldband.nl) Toegangsprijs € € 26,00  exclusief € € 1,00 renovatietoeslag. Theater open 19.30 uur.
 

Referentie-ID: 17264 - Redactie: Uit in Soest

Terug naar agenda

Laat een reactie achter



Ook vandaag!