Default (standaard als geen header)

Independent Bookstore Day

14-04-2018


Telefoonnummer

E-mailadres

Website

Meer over

Op zaterdag 14 april 2018 vindt de tweede Independent Bookstore Day in Nederland plaats. Die dag vieren we de boekwinkel en de lezer. Met speciale uitgaven in gelimiteerde oplagen, prachtige optredens van schrijvers en dichters en bijzondere activiteiten.

Bij Boekhandel Van de Ven in Soest geven Murat Isik en Hella Rottenberg een lezing NAAM en zullen hun laatste boek signeren; 


•    ’s Ochtends vertelt Murat Isik vanaf 11.00 uur over zijn boek ‘Wees onzichtbaar’. Met dit boek won hij dit jaar de Boekhandelsprijs en hij staat op de shortlist van de Libris Literatuurprijs. ‘Wees onzichtbaar’ vertelt over de wanhopige strijd van een gezin tegen een tirannieke vader en is een prachtige coming of age van een sensitieve jongen die opgroeit in een onveilige wereld, gebaseerd op Murat Isiks eigen jeugd. Maar het is ook een schitterende en kleurrijke ode aan de Bijlmer.


•    ’s Middags vertelt Hella Rottenberg vanaf 15.30 uur over haar boek ‘De sigarenfabriek van Isay Rottenberg. Het is een even aangrijpend als boeiend verslag: geschiedenis en familieverhaal in één. Een oproep over geroofd joods bezit brengt Hella en Sandra op het spoor van de sigarenfabriek die hun grootvader, Isay Rottenberg, in 1932 overnam in het stadje Döbeln bij Dresden. Niemand, noch hun grootvader, noch hun vaders, had hun er ooit iets over verteld.


Bijna tweehonderd boekhandels, verspreid over het hele land, doen mee aan Bookstore Day. Zij ontvangen die dag ruim honderd schrijvers en dichters. Er zijn ook talloze speciale uitgaven die alleen op deze dag te koop zijn. Het gaat om bijna zeventig  exclusieve publicaties, gesigneerde exemplaren en scherp in prijs verlaagde boeken, onder anderen van Alfred Birney en Andy Griffiths, Nigella Lawson, Dan Brown en Paolo Cognetti.

Maar, let op, deze boeken en aanbiedingen zijn alleen op Bookstore Day, op 14  april dus, te koop.

Kijk op www.bookstoreday.nl voor alle speciale uitgaven en activiteiten in de buurt. 
 

Referentie-ID: 17314 - Redactie: CultuurPunt Soest

Terug naar agenda

Laat een reactie achterOok vandaag!