Default (standaard als geen header)

BEELDENINSOEST2018

10-06-2018 t/m 13-10-2018

Kunststichting HazArt

Pimpelmees 3
3766 AX Soest

Telefoonnummer
035-6012825

E-mailadres
hazart@planet.nl

Website
www.hazart.nl

Meer over Kunststichting HazArt

Zomerexpositie BEELDENINSOEST2018

Van 10 juni t/m 13 oktober

De nieuwe zomerexpositie BEELDENINSOEST2018 in beeldentuin en kunstzaal van HazArt verrast. Kunst om mee te spelen en om naar te kijken, veelkleurig en in één kleur, nieuw en ouder werk, twee- en driedimensionaal, figuratief en abstract. Voor het eerst is werk te zien van Hannah Blom, Alexander Schabracq, Ben Oldenhof en Henk Zweerus. Bovendien is er een nieuwe imposante stapeling van oude bekende Ton Kalle.

Lassend, naaiend, lijmend en knopend maakt Hannah Blom beelden die  prikkelen en uitnodigen tot spelen. Haar ‘Follie’ in de beeldentuin bestaat uit in elkaar gedraaide huisjes op palen met erbovenop een groene banier. Binnen staat een zowel stoer als teer manshoog beeld. Kom gerust aan mijn werk, reageert Blom enthousiast. ‘Veel kunst creëert afstand tot de kijker, vindt Blom, terwijl zij kunst als een wezen beschouwt. ‘Kom gerust aan mijn werk. Raak het aan, pak het op, doe het om, verhoud je ermee. Ik hoop dat het de toeschouwer in beweging brengt.’

Kleurrijk zijn de popartachtige kunstwerken van Alexander Schabracq.  ‘Sculpture with a view’ stond eerder in Amsterdam, waar het uitkeek op het Rijksmuseum. Al het werk van deze kunstenaar, die in de jaren negentig landelijke bekendheid verwierf dankzij het blauw met gouden straatmeubilair aan het Damrak in Amsterdam, heeft humor en iets brutaals.

Al begon Ben Oldenhof zijn loopbaan als keramist, tegenwoordig staan  uiteenlopende (rest)materialen aan de basis van zijn kunst. Buiten staan van hem twee oudere geometrische abstracten. Daarnaast introduceert hij zeer recent werk: drie metalen sculpturen die lijken te zweven en dansen. Met losse hand sneed hij de geabstraheerde figuren uit het metaal, om ze later weer in het frame te lassen.

Strak en geometrisch zijn de witte betonplastieken van Henk Zweerus (1920 - 2005), ook wel de grootmeester van de hoekige vormentaal genoemd. Deze beelden maakte hij in de jaren zestig in zijn Delftse atelier toen hij les gaf aan bouwkundestudenten. Zijn kunst werd onder andere aangekocht door de gemeente Amsterdam, waar ze nog altijd in de openbare ruimte te zien zijn.

Van de hand van Ton Kalle is de gloednieuwe stapeling van granieten zwerfstenen. Selectief combineert hij stenen op grond van hun kleur en wat hij er in ziet, een mooi verloop of samengang. Bij voorkeur laat hij vorm, kleur en stapeling van de stenen het verhaal vertellen.

Binnen in de toonzaal laten de vijf exposanten al net zulk divers werk zien als buiten: collages, geometrische wandobjecten, beelden, tekeningen en een serie geabstraheerde grassen.

Daarnaast: beelden van Richard Brixel, Gerard Höweler en Theo ten Voorde en vele anderen.

De opening van de zomerexpositie BEELDENINSOEST2018 vindt plaats op zaterdag 9 juni om 17 uur.

Beeldentuin en toonzaal van HazArt zijn de eerste zondag ná de opening geopend van 12 tot 17 uur. Dit geldt ook voor zondag 26 augustus en 16 september 2018. 

 

Te zien van:    10 juni tot en met 13 oktober 2018.

Geopend:       dinsdag tot en met vrijdag: 10 - 17 uur

Zaterdag:       10 -16 uur

Zondag:          10 juni, 26 augustus en 16 september van 12 - 17 uur.

 

HazArt

Pimpelmees 3, Soest

www.hazart.nl

Contactpersoon: Ali van den Berg

T 06-28089675

Referentie-ID: 17369 - Redactie: CultuurPunt Soest


Locatie BEELDENINSOEST2018Terug naar agenda

Laat een reactie achterOok vandaag!