Default (standaard als geen header)

Tourdion viert zilveren jubileum!

04-11-2018

H. Familiekerk

St. Willibrordusstraat 19
3768 CP Soest

Telefoonnummer
035-6019943

E-mailadres
info@marthamaria.nl

Website
www.rksoest-soesterberg.nl

Meer over H. Familiekerk

In 2018 bestaat Tourdion 25 jaar! Hoogtepunt van dit jubileumjaar is ons concert op zondag 4 november 2018. Wij kijken ernaar uit om dit jubileumconcert samen met u te beleven in de Heilige Familiekerk te Soest.

Samen met het Nederlands Begeleidings Orkest, sopraan Janine Waardenburg en jonge sopranen van Zangschool Utrecht neemt Tourdion u mee in de wereld van de jonge Noorse componist Kim André Arnesen (1980). Onder leiding van vaste dirigent Astrid Krause zingen wij voor u het Requiem dat Arnesen vijf jaar geleden componeerde. Dit prachtige werk met een grote variëteit aan klanken, ritmes en technieken (met maar liefst drie slagwerkers in het orkest!) zal jong en oud beroeren, zoals dat ons nu al doet tijdens de repetities.

Het Nederlands Begeleidings Orkest brengt als intermezzo Samuel Barbers Adagio for Strings, een prachtige toevoeging aan dit concert.

Tot slot voeren wij opnieuw een werk van Karl Jenkins (1944) uit. Met veel genoegen kijken wij nog altijd terug op ons vorige jubileumconcert, toen we Jenkins’ Requiem uitvoerden. Dit jaar zal het Te Deum te horen zijn, door Jenkins tien jaar geleden gecomponeerd in opdracht van de stad Liverpool, die toen de culturele hoofdstad van Europa was. Een feestelijk besluit met trompetgeschal, percussie en de zangers van Tourdion!

Tourdion bereidt zich ook voor op een tuinconcert in juli. Zodra daar meer over bekend is, is dat hier terug te vinden. Maar noteert u alvast 4 november in uw agenda’s: het jubileumconcert vindt plaats op zondagmiddag om half vier. We kijken alvast uit naar uw komst!

Kijk op: tourdionsoest.nl

Referentie-ID: 17375 - Redactie: CultuurPunt Soest


Locatie Tourdion viert zilveren jubileum!Terug naar agenda

Laat een reactie achterOok vandaag!