Default (standaard als geen header)

Old School Band

19-05-2018

Culturele vereniging Artishock

Steenhoffstraat 46a
3764 BM Soest

Telefoonnummer
035-6019577

E-mailadres
secretaris@artishock-soest.nl

Website
www.artishock-soest.nl

Meer over Culturele vereniging Artishock

Jazz met een stevig vleugje funk.

Gitarist Marnix Busstra trad eerder op bij Artishock met zijn “Ode to Sco”,  een project rondom gitarist John Scofield. Met hem is wellicht de grootste inspirator van Busstra genoemd. De Old School Band is voortgekomen uit dit project en in 2015 opgericht. Prince is al weer een tijdje dood maar kennelijk is de funk nog springlevend. Busstra richtte de band op met vriend en bassist Norbert Sollewijn Gelpke. De debuut-cd werd goed ontvangen in binnen- en buitenland. Het Nederlands Dagblad maakt melding van “Een ongecompliceerd feestje van vier topmuzikanten dat niet lang genoeg kan duren”.

Busstra werkte samen met de wereldberoemde vibrafonist Mike Manieri. Dan heb je al een paar streepjes voor toch! Manieri maakte diepe indruk met de Amerikaanse fusionband “Steps Ahead”. Blues, jazz-rock, fusion en funk zullen de toon zetten op het concert van de Old School Band. De specifieke sound van de band ontstaat door de heerlijke combinatie van elektrische gitaar en orgel. Is er een dansvloer beschikbaar? Liefhebbers zullen hun vingers aflikken bij het muzikaal menu a la carte.


Bezetting:  Marnix Busstra - gitaar;  Norbert  Sollewijn Gelpke - bas; – Eric van de Bovenkamp - orgel; Mark Stoop - drums.
 

Referentie-ID: 17382 - Redactie: CultuurPunt Soest


Locatie Old School BandTerug naar agenda

Laat een reactie achterOok vandaag!