Default (standaard als geen header)

Diggy Dex in Cabrio

14-09-2018

Diggy Dex

Achter het pseudoniem van rapper/producent/liedjesmaker Diggy Dex gaat Koen Jansen schuil, die al een jaar of tien een vaste waarde is binnen de Nederlandse hiphop. Eerst als onderdeel van het collectief D.A.C., (met o.a. Wudstik en Jiggy Djé) maar sinds hij in 2006 zijn solodebuut Verhalen Vanuit De Sofa uitbracht is hij een gevestigde naam. Met zijn tweede, Mayonaise Voor De Ziel uit 2008, liet hij horen zichzelf tekstueel en muzikaal niet vast te willen pinnen. Met lovende recensies op zak van o.a. Nieuwe Revu, NRC Next en 3voor12 bewees Diggy Dex onderwijl op de Nederlandse podia en festivals ook live een niet te missen act te zijn. Zijn najaars-clubtour ‘Golven’ met live band is voorbij en de lovende recensies stroomden binnen. De show in Hedon werd vanwege grote belangstelling verplaatst naar de grote zaal en Paradiso Noord/Tolhuistuin was uitverkocht. Nu Diggy Dex de smaak te pakken heeft, gaat hij met een aantal shows in het voorjaar van 2017 weer op tour. September 2016 kwam zijn vijfde album ‘Golven’ uit met daarop de hit ‘Treur Niet (Ode Aan Het Leven)’ met JW Roy. Deze is reeds platina en staat al meer dan een jaar op de playlist van diverse radiostations. Met dit nummer won hij de buma nl award ‘Beste Single Pop’ en liet hij Marco Borsato en Guus Meeuwis achter zich. De hits ‘Morgen Komt Het Goed’ en de huidige single ‘Laten We Dansen’ met Paul de Munnik staan ook op het album.

Afgelopen zomer had Diggy Dex samen met Ali B de hit ‘Ik Huil Alleen Bij Jou’. Diggy Dex was in november 2016 te zien in het tv-programma ‘Ali B Op Volle Toeren’. Aan deze aflevering werkte ook Boudewijn de Groot en Herman van Veen mee. De afgelopen tijd was Diggy Dex vaker te zien op tv bij onder andere ‘Ik Hou Van Holland’ en ‘NOS Sportgala’. Aan het einde van 2016 bracht hij samen met Guus Meeuwis de single ‘Tabee’ uit speciaal voor ‘Groots met een zachte G’ in de Ziggo Dome, waar hij ook als gastartiest bij was.

Op 17 april 2017 heeft de Nederlandse rapper een show in Koninklijk Theater Carré. Hij zal er niet alleen met zijn live band staan maar ook met diverse gastartiesten zoals: Eva de Roovere, JW Roy, Stef Bos en Paul de Munnik. Kortom, Diggy Dex is klaar voor het festivalseizoen 2017 en in 2018 zal hij een theatertour gaan doen.

Toegangsprijs € 28,50 * * exclusief € 1,00 renovatietoeslag Theater open 19.30 uur.

Referentie-ID: 17428 - Redactie: Uit in Soest

Terug naar agenda

Laat een reactie achterOok vandaag!