Default (standaard als geen header)

Korenmiddag te Soest

19-05-2018

Twentse "Schellevissen" laten zich horen  in Soest.

Op zaterdag 19 mei 2018 vindt er tussen 13.00uur en 17.00uur  weer een gezellige en muzikale korenmiddag plaats op het feestterein aan de Birk 113 te Soest. 

Het  Vissersvrouwenkoor De Schellevissen uit Almelo is hier voor  uitgenodigd. Het koor staat  bekend om haar muzikaliteit en haar enthousiastme. Het koor is behoorlijk op tournee. Ze zijn onder andere te vinden op festivals in Sevenum, Kampen, Soest, Appelscha, Harderwijk enz. De dames zingen meerstemmige Hollandse en buitenlandse  liederen over de zee en de rivieren. Naast festivals zijn ze ook te vinden in zorginstellingen, op feesten, braderiën en op culturele plekken. Een voorbeeld is het recentelijke optreden in  de beeldentuin in Marienheem. In de kerstperiode verruilen ze hun vissersvrouwenoutfit voor stemmige kerstkleding. In december 2017 kregen ze met hun meerstemmige kerstliederen de Grote Kerk in Almelo zodanig vol, dat de toegang , uit veiligheid,voor velen geweigerd moest worden. Ook wisten ze het Parktheater in Iserlohn in vervoering te brengen. Het koor staat onder professionele leiding van dirigente Andrea Klooster. De muzikale begeleiding ligt in handen van de accordeonisten Lucy Olthof, Harry Jansen, Alexander Schoemaker en van de gitarist Pierre Wolters. Het combo wordt aangevuld met de toetsenist Gerard Braakhuis. De dames Ineke Mossou en Gerrie Hekkert bespelen de conga's . De entree van de korenmiddag is gratis. Het belooft weer een gezellige middag te worden waar u van harte voor bent uitgenodigd.

Meer informatie over de Schellevissen vindt u op de website www.deschellevissen.nl en op hun fanclubpagina op facebook VissersvrouwenkoorDeSchellevissen.

Referentie-ID: 17438 - Redactie: Uit in Soest

Terug naar agenda

Laat een reactie achterOok vandaag!