Default (standaard als geen header)

Expositie collectief PassepARTout

11-05-2018 t/m 12-08-2018

PassepARTout

In het jaar 2000 is door een groepje creatieve Soester mensen PassepARTout opgericht. In de jaren daaraan voorafgaand had de groep een flink aantal jaren geschilderd in het atelier bij Ineke Talen in Soest. Onderwerpen waren voornamelijk modeltekenen en –schilderen.

Er werd regelmatig geëxposeerd en ook “Op de Grachten” waren ze altijd aanwezig, natuurlijk waren ze ook van de partij bij ‘Kunstlint in de Lente’.

In de periode van 2000 tot 2015 heeft PassepARTout een lokaal in gebouw ‘Orlando’ aan de Di Lassostraat in Soest gehuurd. In 2015 zijn ze teruggegaan naar het atelier van Ineke Talen.

Een dagdeel per week schilderen ze met ongeveer 10 deelnemers. Ieder werkt voor zich, er is geen docent aanwezig. Ze beoordelen elkaars werk en geven elkaar tips.

Regelmatig organiseren ze een workshop, huren een docent of een model, zodat ze onze vaardigheden kunnen vergroten.

Om mee te kunnen schilderen in deze groep is een gevorderd niveau vereist.Soms kiezen ze met de groep een thema, waarbij ieder het onderwerp op zijn eigen wijze probeert neer te zetten met behulp van divers materiaal.

Hun laatste project is van maart 2018, waar ze geoefend hebben met ‘geabstraheerd portretschilderen’. Een dag flink hard werken om iets moois neer te zetten.

Deze workshop werd gegeven door Ria Kooistra uit Doetinchem.

Op de expositie in het Museum Soest is gekozen voor het thema ‘Soest’. Iedereen heeft een onderwerp gekozen, dat in Soest, of aan het randje van Soest is terug te vinden.

Met veel plezier hebben ze hier een aantal middagen aan gewerkt.

Deze expositie is te zien van 11 mei tot 12 augustus.

Voor informatie kunt u terecht bij: 

Lien Strijbosch: lien.strijbosch@gmail.com

Annelyn Polak: annelyn@polak.nu

Referentie-ID: 17460 - Redactie: Uit in Soest

Terug naar agenda

Laat een reactie achterOok vandaag!