Default (standaard als geen header)

Schrijven geeft ruimte

16-05-2018


Telefoonnummer

E-mailadres

Website

Meer over

Schrijven geeft ruimte

SOEST – ‘Ruimte’ was het onderwerp van het Schrijfcafé Soest in de maand april. De deelnemers van het Schrijfcafé zullen het beamen; schrijven geeft ruimte. Al schrijvend neem je tijd voor jezelf en voor de onderwerpen die spelen in je hoofd. Een kwartiertje per dag kan al genoeg zijn. Met het Schrijfcafé geef je jezelf twee uur lang de ruimte om te schrijven.

Schrijfcoach Corrie laat ons kiezen welk hemellichaam we zouden willen zijn. Vijf minuten lang mogen we schrijven waarom we voor dit hemellichaam hebben gekozen en daagt ze ons uit er dieper over na te denken. Een paar van ons kiezen voor de maan, in één van zijn vele vormen, maar ook de zon en een meteoriet komen voorbij. De vergelijkingen zijn treffend.

We schrijven over dingen in ons leven die we meer ruimte zouden willen geven. We vangen de kern ervan in een ‘elfje’, een gedichtje van elf woorden. Aan de hand van drie willekeurige woorden schrijven we zelfs een brief aan onszelf. Daarna helpt Corrie ons stap voor een stap een rondeel te maken van de belangrijkste zinnen uit onze brief. Dan zijn de twee uur ‘ruimte’ alweer voorbij, veel te snel. Om thuis nog af en toe verder te schrijven over ‘ruimte’ krijgen we een bouwplaat voor een schrijfdobbelsteen mee.

De bijeenkomsten van het Schrijfcafé zijn maandelijks op de derde woensdag van de maand van 14.00-16.00 uur. De eerstvolgende is op 16 mei. Het is een ongedwongen middag waarop je jezelf centraal mag zetten. Gewoon onder het genot van een kopje koffie of thee.
Een bijeenkomst inclusief koffie en thee kost €15,-. Aanmelden kan bij Boekhandel Van de Ven (035-6012419) of via Corrie van www.zinexprez.nl  (06-40155282)
 

Referentie-ID: 17467 - Redactie: CultuurPunt Soest

Terug naar agenda

Laat een reactie achterOok vandaag!