Default (standaard als geen header)

Ongehoord

23-06-2018

Culturele vereniging Artishock

Steenhoffstraat 46a
3764 BM Soest

Telefoonnummer
035-6019577

E-mailadres
secretaris@artishock-soest.nl

Website
www.artishock-soest.nl

Meer over Culturele vereniging Artishock

Pianist Jeroen van den Tempel en zanger/saxofonist Harry de Beer staan beiden met een voet in de klassieke muziek en met de andere in de wereld van pop-, jazz en geïmproviseerde muziek.

In deze voorstelling spelen en improviseren zij met de composities van grote meesters uit de klassieke muziek. Is dat heiligschennis of juist eerbetoon? Een duidelijk antwoord op die vraag is niet te geven. Wél blijkt het een heel leuk en inspirerend spel om te spelen.

Een klaagzang van Monteverdi op de saxofoon, improvisatie op werk van de Hongaar Bartok, Schumann hertaald wordt kleinkunst, een pocketuitgave van Le sacre du printemps, 17e eeuws liefdeslied door een microfoon en Bach in het Nederlands.
Het ene moment heel serieus, dan weer met humor.

Het programma heeft de vorm van een soundscape, een klanklandschap: de stukken worden gespeeld overvloeiend van het een in het ander, als één lang stuk, als een muzikale reis van het ene vergezicht naar het andere. Wie zich tevoren wil verdiepen in de oorspronkelijke composities: zie www.jeroenvandentempel.nl 

Referentie-ID: 17476 - Redactie: CultuurPunt Soest


Locatie OngehoordTerug naar agenda

Laat een reactie achterOok vandaag!