Default (standaard als geen header)

Vocale Serie

17-03-2019

Oude Kerk

Torenstraat 1
3764 CK Soest

Telefoonnummer
035-6022120

E-mailadres
info@oudekerksoest.nl

Website
www.oudekerksoest.nl

Meer over Oude Kerk

Op 17 maart geeft het Utrechts Vocaal Ensemble onder leiding van Jeroen Spitteler een concert in De Oude Kerk, met de titel “Totentanz und Frühlingsglaub”.
Een programma dat de beweging maakt die past bij de passietijd, maar met muziek die niet speciaal voor liturgisch gebruik geschreven is.

Het koor heeft hiermee een programma samengesteld rond de overgang van winter naar lente, van reflectie op vergankelijkheid en afscheid naar hoop op nieuw licht en nieuw leven. Een keuze uit 400 jaar koormuziek, verrassend afgewisseld met delen voor blokfluitsolo uit de beroemde collectie werken voor blokfluit Der fluyten Lusthof van de Utrechtse componist Jacob van Eyck (1590-1657). Deze instrumentale muziek is licht en speels en wordt ingezet als een contrast met de koorwerken en buigt geleidelijk de sfeer van het concert om van donker en ingetogen naar een lichtere en hoopvolle stemming. Daarbij wordt ook gebruik gemaakt van de ruimtelijke mogelijkheden die de optreedlocatie biedt. Speciaal voor dit concert en voor het UVE zal van het oorspronkelijk voor zang en piano geschreven lied ‘Frühlingsglaube’ een arrangement voor koor en blokfluit worden gemaakt. Blokfluitiste Cecila de Leeuw verleent haar medewerking aan dit concert.

 

Plaats: Oude Kerk Soest, Torenstraat 1

Datum: 17 maart 2019

Tijd : 15.30 uur

Entree: €12,00

 

www.oudekerksoest.nl

Referentie-ID: 17488 - Redactie: CultuurPunt Soest


Locatie Vocale SerieTerug naar agenda

Laat een reactie achterOok vandaag!