Default (standaard als geen header)

Rock de Opera

11-08-2018

“Rock the Opera”, onder leiding van Symfonische Rockspecialist Friedemann Rhiele verkocht reeds de Weense Staatsopera tweemaal uit en trad op in meer dan 50 Europese steden. Headbangen met een orkest: “Rock the Opera” combineert klassieke muziek met rockklassiekers. Het gaat rocken in het Openluchttheater Cabrio te Soest. Niet door een gewone rockband, maar door het Filharmonisch Orkest van Praag, dat samen met dirigent Friedemann Riehle, er een erezaak van maakt om de grote rockhits op klassieke wijze te brengen. Met als het ware een samenkomst van twee verschillende werelden door drie zangeressen. Puristen beklagen al verschillende jaren het verval van de klassieke muziek. Hierbij wordt verwezen naar de oorspronkelijke strikte scheiding tussen enerzijds klassieke muziek en anderzijds populaire/vrijetijdsmuziek. Deze grens is echter lang verdwenen, tot grote vreugde van zowel jonge als oudere generaties muziekliefhebbers. 
“Rock the Opera” is een veelbelovend cross-over project, ontsprongen uit de muzikale geest van Friedemann Riehle. Muziek voor iedereen Met het verlagen van de drempel voor klassieke uitvoeringen, maakte de dirigent uit Stuttgart het orkest en symfonische muziek bereikbaar voor een veel breder publiek. Reeds in 1997 begon Friedemann aan deze evolutie, door de lange symfonische stukken van Anton Bruckner en Gustav Mahler in te korten tot een zevental minuten, en hierbij andere collega-dirigenten te inspireren. Het eerste idee voor “Rock the Opera” kwam er in 2001, wanneer Riehle zijn eerste concert in de grote Art Nouveau hal van het Praags Gemeentehuis leidde.

De combinatie tussen Rock en Klassiek liet hem niet meer los en zocht voor toenadering naar de ‘andere wereld’, belichaamt door Ian Gillan, de zanger van de legendarische Britse Rockband Deep Purple. Maar liefst elf keer bracht Riehle samen met deze superster klassieke en rockfans samen. Later volgden optredens met andere grote sterren zoals Alannah Myles en Steve Harley. Exclusieve openluchttour Voor een exclusieve zomertour in Nederland, brengt Riehle ook in het prachtige openluchttheater van Brilmansdennen een show met een prachtig evenwicht tussen klassiek en rock. Rock the Opera is in het buitenland reeds een vast event op het gebied van Symfonische Rock cross-overs, en speelde onder meer in de geprezen Weense Staatsopera. Tijdens het zomerconcert hoort u de grootste hits van 50 jaar Rockgeschiedenis, met onder andere de toppers van Pink Floyd, Deep Purple, Led Zeppelin, Queen en U2, in een filharmonisch jasje. De hoogtepunten van de setlist zijn onder meer “Shine On You Crazy Diamond” van Pink Floyd, “We Are The Champions” van Queen,”Smoke On The Water” van Deep Purple , “With Or Without You” van U2 en vele andere. Drie uitzonderlijke stemmen zorgen voor een harmonieuze connectie tussen twee schijnbare onverenigbare werelden; Melissa Janssen, Leanne Jarvis and Marketa Poulickova. Samen met drummer František Hönig, die reeds met Frank Zappa speelde, brengen ze de luisteraars in vervoering naar een wereld waar alles mogelijk is. Wat? Rock the Opera Waar? Openluchttheater Cabrio, Soest Wanneer:

Zaterdag 11 Augustus, 20:30 Tickets: €€ 29.50 https://www.openluchttheatersoest.nl en www.eventbrite.nl Website: www.rocktheopera.com
 

Referentie-ID: 17779 - Redactie: Uit in Soest

Terug naar agenda

Laat een reactie achterOok vandaag!