Default (standaard als geen header)

Open repetitie Vocaal Ensemble Es Klein

21-08-2018

Open repetitie op dinsdag 21 augustus bij vocaal ensemble Es Klein.

Ensemble Soest Klein is een vocaal kamerensemble dat streeft naar samenzang op niveau. Het ensemble is opgericht in 2017 en bestaat momenteel uit 7 vrouwelijk gevorderde amateurzangers met Norien Siemons als dirigent. De ‘S’ staat voor Soest en we willen graag een klein ensemble blijven. De naam van het ensemble heeft ook een dubbele betekenis bij de uitspraak voor mensen die ingewijd zijn in muziek: Eb (Es) klein staat voor de toonladder of drieklank Eb mineur (Ebm).

Onze stijl is divers; we zingen verschillende klassieke muziekstijlen, zoals Vaughan Williams, Schubert, Orlando di Lasso, Orazio Vecchi, Monteverdi, Antoine Gardane, Michael Este en ook moderner musicalrepertoire, zoals Somewhere van Bernstein en the Sound of Silence van Paul Simon. Verder laten we ons graag uitdagen door  improvisatie. Iedereen krijgt de kans om een solopartij te zingen en om verschillende stemsoorten (sopraan, mezzo, alt, etc) te zingen. Dit maakt ons ensemble dynamisch, spannend om aan mee te werken en om toe te horen.

We hebben het afgelopen jaar met veel plezier intensief gerepeteerd en gaan vanaf deze zomer beginnen met het geven van uitvoeringen en workshops. Ook zijn we nog op zoek naar zangers (m.n. tenoren en bassen) om ons repertoire te kunnen uitbreiden tot een gemengd ensemble. 

Dinsdag 21 augustus organiseren we een open repetitie. Ben je benieuwd naar ons als toekomstig deelnemer of omdat je ons gewoon eens wilt beluisteren? Dan ben je van harte welkom om half 3, Centrum De Sleutel,  Kerkplein 1 te Soest (ingang aan de zijkant van de Petrus en Pauluskerk). 

Vind je eigen stem bij ons koor!
 

Referentie-ID: 17781 - Redactie: CultuurPunt Soest

Terug naar agenda

Laat een reactie achterOok vandaag!