Default (standaard als geen header)

Pop Meets Classic

02-09-2018

Pop Meets Classic’: gloednieuw evenement naast vaste concertserie Muziekpodium Eemland Soest –

Met ingang van het nieuwe concertseizoen gaat Muziekkring Eemland verder als Muziekpodium Eemland. De nieuwe naam moet ruimte bieden om een breder publiek aan te boren. Zonder overigens aan kwaliteit in te boeten, want het constant hoge niveau van de kamermuziekconcerten die men al bijna twintig jaar presenteert, blijft speerpunt nummer één. ‘Pop Meets Classic’ De start van het nieuwe seizoen van 7 concerten in Hilton Royal Parc Soestduinen wordt ditmaal voorafgegaan door een extra evenement getiteld ‘Pop Meets Classic’.

Tijdens dit concert, dat op zondagmiddag 2 september eveneens in Hilton Royal Parc wordt georganiseerd, zal een bijzondere groep musici optreden, die allen verbonden zijn aan het Herman van Veen Arts Center. In 2016 kwam de cd ‘A little different’ uit van zangeres en violiste Jannemien Cnossen. Op deze cd staan liedjes van Herman van Veen, vertaald in het Engels en meer in pop/jazz-stijl gearrangeerd. Zij zal deze cd op 2 september live uitvoeren samen met klarinettiste Marieke Vos, gitarist Ed Verhoeff, contrabassiste Rebecca Fransen en drummer/percussionist Julian du Perron. Ab Nieuwdorp, bekend als presentator van ‘De Klassieken’ op Radio 4, zal het concert presenteren.

Marieke Vos is vanuit Harlekijn Holland de gangmaker achter dit project en heeft alle musici om zich heen weten te verzamelen. Het oorspronkelijke idee achter dit project is van Bert Smit, die in Soester kringen geen onbekende is. Met dit extra concert wil Muziekpodium Eemland niet alleen het vaste publiek laten kennismaken met het grensverleggende karakter dat ook de kamermuziek soms heeft, maar tevens jongeren uitdagen om eens naar Hilton Royal Parc te komen en te ervaren waarom de concerten zo enorm worden gewaardeerd. ‘Pop Meets Classic’ is een project van Muziekpodium Eemland, in nauwe samenwerking met Herman van Veen Arts Center en Gemeente Soest. De prijsdrempel is bewust laag gehouden: een toegangskaartje kost slechts € 15,- en daar is een consumptie bij inbegrepen.

Reserveringen via de website www.muziekpodiumeemland.nl.

Referentie-ID: 17790 - Redactie: Uit in Soest

Terug naar agenda

Laat een reactie achterOok vandaag!