Default (standaard als geen header)

Offici�le start nieuw seizoen Muziekpodium Eemland

07-10-2018

DoubleTree by Hilton Royal Parc Soestduinen

Van Weerden Poelmanweg 4
3768 MN Soestduinen

Telefoonnummer
035-6038383

E-mailadres
soestduinen_info@hilton.com

Website
www.hilton.com/en/hotels/splsodi-doubletree-royal-parc-soestduinen/

Meer over DoubleTree by Hilton Royal Parc Soestduinen

Officiële start nieuw seizoen Muziekpodium Eemland 

Het nieuwe seizoen van Muziekpodium Eemland zit boordevol verrassingen. Zeven zondagmiddagen kunt u in een van de mooie concertzalen van Hilton Royal Parc te Soestduinen genieten van sfeervolle kamermuziek van uitzonderlijk hoog niveau. Het eerste concert vindt plaats op zondag 7 oktober, wanneer hoboïst Ernest Rombout en harpiste Erika Waardenburg optreden. Het belooft een bijzondere start te worden van een evenzo bijzonder concertseizoen. Een handzaam programmaboekje is op aanvraag beschikbaar en ook te downloaden op de website van Muziekpodium Eemland.

“Omaggio”, een hommage aan de Italiaanse opera
Onder deze titel presenteren Ernest Rombout (hobo, hobo d’amore en Engelse hoorn) en Erika Waardenburg (harp) op 7 oktober een programma dat bijna volledig is gewijd aan Italiaanse componisten zoals Donizetti, Pasculli, Ponchielli, Respighi, Rossini, Tedeschi en Verdi. Het duo heeft van een aantal stukken eigen bewerkingen gemaakt, dus u mag een paar bijzondere verrassingen verwachten!

Ernest Rombout geldt als een zeer veelzijdig hoboïst. Naast soloconcerten speelt hij veel kamermuziek in verscheidene bezettingen, waaronder het succesvolle duo met Erika Waardenburg. Zijn interesse voor moderne muziek heeft diverse hedendaagse componisten, zoals Luca Francesconi, Eric Verbugt, David del Puerto, Wim Laman, Rokus de Groot en Richard Rijnvos, ertoe geïnspireerd nieuwe werken speciaal voor hem te schrijven. Ernest is docent hobo aan de conservatoria van Amsterdam en Utrecht en geeft regelmatig masterclasses in Europa. In 2015 werd hij benoemd tot professor aan de Musik und Kunst Privatuniversität der Stadt Wien. Tevens vormt Ernest – samen met musicoloog Eric Boor – met ingang van dit nieuwe seizoen de nieuwe Artistieke Commissie van Muziekpodium Eemland.

Erika Waardenburg treedt veelvuldig op in binnen- en buitenland; als soliste met werken voor harp en orkest en als harpiste bij velerlei kamermuziekensembles. Ook geeft ze veel recitals. Naast de harp is het onderwijs haar tweede passie. Erika is hoofddocent harp aan de conservatoria van Utrecht en Amsterdam en geeft masterclasses voor gevorderde harpisten in binnen- en buitenland, o.a. bij het “Mozarteum” in Salzburg. Ze is tevens gastdocent aan de Royal Academy of Music in Londen. Sinds 15 jaar is Erika directeur van de door haar opgerichte Academie Muzikaal Talent (AMT) voor jong zeer getalenteerde musici tussen 10 en 18 jaar. Tijdens het eerstvolgende concert van Muziekpodium Eemland, op zondag 18 november, zullen vier van deze jonge talenten hun muzikale kunsten tentoonspreiden.

Ernest Rombout (hobo) & Erika Waardenburg (harp)
Zondag 7 oktober 2018.
Hilton Royal Parc, Van Weerden Poelmanweg 4-6, 3768 MN Soestduinen
Aanvang: 15.00 uur; koffiebuffet open: 14.15 uur; zaal open: 14.30 uur.                                                                                     Prijzen inclusief een glas wijn of andere consumptie: € 24,-; jongeren tot 18 jaar: € 10,-  
“Vrienden van Muziekpodium Eemland”: € 19,-
Zie: www.muziekpodiumeemland.nl

Referentie-ID: 17839 - Redactie: CultuurPunt Soest


Locatie Offici�le start nieuw seizoen Muziekpodium EemlandTerug naar agenda

Laat een reactie achterOok vandaag!