Default (standaard als geen header)

An Inconvenient Truth 2

10-10-2018

Culturele vereniging Artishock

Steenhoffstraat 46a
3764 BM Soest

Telefoonnummer
035-6019577

E-mailadres
secretaris@artishock-soest.nl

Website
www.artishock-soest.nl

Meer over Culturele vereniging Artishock

An Inconvenient Truth 2

10 oktober is de dag van de duurzaamheid. Dan draaien we in samenwerking met Energie Actief Soest de film ´An Inconvenient Truth 2’. Na de film verzorgt EAS een nabespreking, Meer informatie over deze avond en de film: zie http://www.energieactiefsoest.nl/an-unconvenient-sequel.html.

Over de film: Vervolg op de baanbrekende documentaire An Inconvenient Truth uit 2006, waarin vicepresident Al Gore werd gevolgd tijdens reeks lezingen waarin hij de mensheid probeerde te overtuigen van de gevaren van de CO2-uitstoot. Hoewel door die documentaire het gros van de mensheid inderdaad werd wakker geschud, zijn de problemen nog lang niet opgelost. Vandaar dat Gore ook stug is doorgegaan met de lezingen, zoals we kunnen zien in het vervolg: ‘An Inconvenient Sequel: Truth to Power’. Minder urgent dan de voorganger, en Gore wordt iets te vaak afgeschilderd als de redder van de wereld, maar ook indrukwekkend en verontrustend.

We zien Gore achter de schermen gebieden bezoeken waar je de effecten van de klimaatverandering duidelijk kan zien, zoals in Groenland waar de ijskappen in razend tempo smelten of in Florida waar de zeespiegel enorm stijgt. Het is duidelijk dat dit Gore aan het hart gaat. En hoewel meer en meer mensen erkennen dat klimaatverandering geen fabeltje is, wordt er te weinig aan gedaan. En dit maakt Gore duidelijk boos. In ‘An Inconvenient Truth’ was hij met name waarschuwend van toon en legde hij uit waarom wat hij zei klopte. In deze ‘sequel’ probeert hij zijn punt nog krachtiger te maken. De film is op een toepasselijk moment opgenomen zo blijkt uit de beelden. De presidentiële verkiezingen zijn in volle gang en we horen Trumps bedenkelijke standpunt als het gaat om klimaatveranderingen. Het onderstreept het belang van deze documentaire. Gore luidt de noodklok niet voor niets.

Regie: Jon Shenk / Bonni Cohen

Gast: Al Gore

An Inconvenient Truth 2 - Shenk/Cohen – US – 2017 – 98 minuten

Foto: UPI

Kijkwijzer: vanaf 12 jaar, geweld

Referentie-ID: 18005 - Redactie: CultuurPunt Soest


Locatie An Inconvenient Truth 2Terug naar agenda

Laat een reactie achterOok vandaag!