Default (standaard als geen header)

Workshop Improvisatie voor Jazzamateurs

17-11-2018

Culturele vereniging Artishock

Steenhoffstraat 46a
3764 BM Soest

Telefoonnummer
035-6019577

E-mailadres
secretaris@artishock-soest.nl

Website
www.artishock-soest.nl

Meer over Culturele vereniging Artishock

Workshop Improvisatie voor Jazzamateurs: 17 november 2018, 13.00 uur – 17.00 uur,

deelname € 20,-.

Veel amateur (jazz)musici kunnen wel wat improviseren, maar hebben het gevoel dat het beter zou kunnen. Vaak wordt aangenomen dat je min-of-meer ‘vanzelf’ een goede solo zou moeten kunnen spelen. De realiteit is echter dat alle goede jazz solisten zich eerst hebben verdiept in de kunst van het soleren, om zo die vloeiend klinkende solo’s te kunnen spelen. Een van de sleutels om solo’s te verbeteren is het beter begrijpen en toepassen van toonladders in de jazz.

In deze workshop, een verdieping van de vorige, wordt dieper ingegaan op de relatie tussen akkoorden, toonladders, en toonsoorten. Deze kennis, en het gebruik hiervan in de jazz, zal de deelnemers in staat stellen beter te improviseren over (jazz) akkoordenschema’s. De meest gebruikte akkoordenreeksen uit de jazz dienen weer als uitgangspunt, maar deze keer zullen ook enkele bekende standards uit de jazzpraktijk worden bekeken, en zullen deze inzichten uitgeprobeerd kunnen worden.

De workshop wordt gegeven door Ian Boelens, een gitarist met een lange professional podium carrière. Daarnaast is hij ook een zeer ervaren muziekdocent en de sessieleider op de vrijdagavond sessie voor jazzamateurs.

Om deel te kunnen nemen aan deze workshop is vereist dat je op je instrument beschikt over de vaardigheid om de gangbare majeur en mineur toonladders uit het hoofd te kunnen spelen. Deelname aan de vorige workshop is weliswaar een pre, maar niet strikt noodzakelijk. Alle in de jazz gangbare solo instrumenten zijn welkom.

Deelnemers krijgen het gebruikte materiaal van de workshop mee naar huis, om verder mee te kunnen werken.

Meer info en inschrijven via e-mail: ianboelens@gmail.com

Referentie-ID: 18025 - Redactie: CultuurPunt Soest


Locatie Workshop Improvisatie voor JazzamateursTerug naar agenda

Laat een reactie achterOok vandaag!