Default (standaard als geen header)

Verhalen Vertel Middag in Museum Soest Project 142

08-11-2018

Verhalen Vertel Middag in Museum Soest

Hoe zien mensen van buitenlandse komaf de Soesterse gemeenschap? Wat zijn hun ervaringen ? En waarom zijn zij hier in Soest en Soesterberg?Dat vertellen donderdag 8 november een aantal ‘nieuwkomers’ tijdens de eerste Verhalen Middag in Museum Oud Soest .

De middag is een nieuw initiatief van Project 142, genoemd naar de 142 verschillende nationaliteiten die in Soest wonen. Via artikelen in lokale kranten, presentaties via Radio Soest, de Kabelkrant, TV Soest.nl en exposities komen deze Soesters met een ander vasderland in beeld. Opzet is om hen uit de anonimiteit te halen, de Soester samenleving te doen beseffen hoe kleurrijk zij is en door de diverse levensverhalen en ervaringen meer wederzijds begrip en respect voor elkaar te creëren.

Tijdens de Verhalen Vertel Middag kan het publiek persoonlijk kennis maken met een aantal van de deelnemers van Project 142 en hun migratieverhalen. Onder hen zijn Soesters  uit Senegal, Dominicaanse Republiek, Wales en Bosnië.  Ook een Soester die zelf zijn vleugels uit sloeg en naar Canada emigreerde, is één van de verhalenvertellers. Daaruit zal blijken dat Soest soms toch een beetje lijkt op een doorsnee dorp in Senegal en Wales. 

De Verhalen middag gaat vergezeld van de reizende tentoonstelling Project 142. Zangeres Marijke te Vaarwijk zorgt voor de muzikale omlijsting. Gastvrouw is Thari Schröder De middag begint om 14.30 uur in Museum Oud Soest,Steenhoffstraat 46 in Soest. Toegang en versnaperingen zijn gratis.

Op de foto: Angelique Muaji uit Soest geboren in Kapanga (Congo).

Referentie-ID: 18211 - Redactie: Uit in Soest

Terug naar agenda

Laat een reactie achterOok vandaag!