Default (standaard als geen header)

Ruim baan voor jong talent bij muziekpodium Eemland

18-11-2018

Zondagmiddag 18 november in Hilton Royal Parc Soestduinen:

Ruim baan voor jong talent bij Muziekpodium Eemland Muziekpodium Eemland biedt naast concerten van grote namen uit de kamermuziek ook graag ruim baan aan jong en opkomend talent. Zondagmiddag 18 november krijgen maar liefst vier jonge musici de kans om zich aan het publiek te presenteren. Alle vier studeren ze aan de Academie Muzikaal Talent (AMT) in Utrecht. Deze Academie biedt zeer getalenteerde jonge musici (tot 19 jaar) een hoogwaardige vooropleiding. Zo kunnen zij hun talenten optimaal ontwikkelen en goed doorstromen naar een vervolgopleiding aan een conservatorium. Erika Waardenburg is initiatiefneemster en directeur van de AMT. Vorige maand trad Erika nog bij Muziekpodium Eemland op als harpiste, samen met hoboïst Ernest Rombout.

De volgende vier jonge talenten geven zondag 18 november acte de présence:

Thomas Prechal (cello) is 13 jaar en begon met cellolessen op vijfjarige leeftijd. Sinds september 2014 is hij leerling aan de AMT, waar hij geniet van de theorielessen, koor, het ensemblespelen en de concerten.

Radu Ratering (piano) is 14 jaar en raakte op zesjarige leeftijd in de ban van de piano toen hij de meesterpianist en voornaamgenoot Radu Lupu hoorde optreden. In 2014 werd hij toegelaten tot de Sweelinck Academie in Amsterdam waar hij bij Marjès Benoist studeerde. Tegenwoordig studeert hij nog steeds bij haar, maar nu aan de AMT.

Kira van der Woerd (viool) is 13 jaar en kreeg voor het eerst vioolles toen ze drieënhalf was. Ze begon met de methode van Suzuki, maar ging een jaar later naar haar huidige docente, Julia Dinerstein. Kira ging in 2010 naar het Rotterdams Hellendaal Muziekinstituut, waar ze sinds 2012 aan het Young Talent Programma deelneemt. Sinds dit jaar studeert ze aan de AMT.

Hanno Egger (zang) is 17 jaar en heeft al vanaf dat hij kon lezen belangstelling voor de vele verschijningsvormen van het lied. Toen zijn zus bij een koorschool startte, wist hij het zeker: hij wilde vierstemmige missen zingen. Hanno heeft al aan vele uitvoeringen van religieuze muziek meegewerkt, in binnen- en buitenland. Thans studeert hij aan de AMT bij de Utrechtse sopraan en zangdocent Selma Harkink. Uitgebreide info over dit viertal staat nu op de website van Muziekpodium Eemland: www.muziekpodiumeemland.nl Zondag 18 november 2018. Hilton Royal Parc, Van Weerden Poelmanweg 4-6, 3768 MN Soestduinen Aanvang: 15.00 uur; koffiebuffet open: 14.15 uur; zaal open: 14.30 uur. Prijzen inclusief een glas wijn of andere consumptie: € 24,-; “Vrienden van Muziekpodium Eemland”: € 19,- Alléén voor dit concert: GRATIS entree voor jongeren tot 18 jaar onder begeleiding van minimaal 1 betalende volwassene!

Referentie-ID: 18228 - Redactie: Uit in Soest

Terug naar agenda

Laat een reactie achterOok vandaag!