Default (standaard als geen header)

Sir

19-12-2018

Culturele vereniging Artishock

Steenhoffstraat 46a
3764 BM Soest

Telefoonnummer
035-6019577

E-mailadres
secretaris@artishock-soest.nl

Website
www.artishock-soest.nl

Meer over Culturele vereniging Artishock

maandag 10 december, 20.15 en woensdag 19 december, 20.15

Sir

India kent zo'n veertig miljoen arbeidskrachten die werkzaam zijn in de huishoudindustrie. Voor een hongerloontje zorgen deze mensen, voornamelijk vrouwen, voor de luxe onderkomens van families uit de hogere kasten van de samenleving. 
Plattelandsmeisje Ratna droomt van een leven als kledingontwerpster, maar is min of meer onzichtbaar geworden voor haar omgeving nadat ze op jonge leeftijd al weduwe werd. Om de opleiding van haar zusje te bekostigen werkt ze als huishoudster voor stadsjongen Ashwin, die op zijn beurt weer zijn eigen problemen kent: de jonge schrijver verhuisde terug van New York naar Mumbai nadat hij zijn bruid vlak voor het huwelijk de bons gaf - tot grote onvrede van zijn ouders. Zonder het te weten kampen beide personages met dezelfde wens: streven naar onafhankelijkheid in een maatschappij waar je plekje al vanaf je geboorte bepaald lijkt te zijn. 
Geselecteerd door onze programmeurs, want: “De film lijkt een sprookje, toch het is een realistische kijk op een benauwend sociaal stelsel. Een prachtig drama dat onvoorspelbaar blijft tot aan het eind.”

Sir - Gera – IN – 2018 – 96 minuten
Foto: Septemberfilm
Kijkwijzer: alle leeftijden

Referentie-ID: 18246 - Redactie: CultuurPunt Soest


Locatie SirTerug naar agenda

Laat een reactie achterOok vandaag!