Default (standaard als geen header)

The Children Act

17-12-2018

Culturele vereniging Artishock

Steenhoffstraat 46a
3764 BM Soest

Telefoonnummer
035-6019577

E-mailadres
secretaris@artishock-soest.nl

Website
www.artishock-soest.nl

Meer over Culturele vereniging Artishock

maandag 17 december, 20.15 en woensdag 2 januari, 20.15

The Children Act

Fiona (Emma Thompson), een gerespecteerd rechter van het hooggerechtshof, gespecialiseerd in complexe familiezaken, weet zich geen raad met haar eigen spaaklopende privéleven. Haar ontmoeting met Adam, een doodzieke, bijna achttienjarige Jehova’s getuige die een bloedtransfusie weigert, zet een verandering in gang. Geen rechtbankdrama over wie gelijk heeft, maar een existentieel drama over het leven dat schuilgaat achter de grote beslissingen. 
Adam heeft leukemie en weigert zichzelf uit geloofsovertuiging te laten behandelen. De jongen is bijna meerderjarig en zijn ouders, die net als hun zoon Jehova's getuigen zijn, willen de wil van god respecteren met de dood tot gevolg. De vraag is echter of bij een minderjarig kind de arts mag beslissen. Fiona besluit verhaal bij de jongen zelf te halen en er ontstaat een bijzondere relatie tussen rechter en patiënt.

Er wordt in deze film goed geacteerd, vooral in het samenspel met filmeega Stanley Tucci en de doodzieke Adam wordt duidelijk dat er achter de rechtschapen rechter ook een mens schuilgaat. Geselecteerd door onze programmeurs want:  “Een sublieme hoofdrol voor Emma Thompson. Zij lijkt in de wieg gelegd voor de gelaagde rol van rechter Maye, die naast haar veeleisende baan met problemen kampt in haar kinderloze huwelijk.”

The Children Act – Eyre – GB – 2017 – 105 minuten
Foto: Cinéart
Kijkwijzer: grof taalgebruik, vanaf 9 jaar, angst

Referentie-ID: 18250 - Redactie: CultuurPunt Soest


Locatie The Children ActTerug naar agenda

Laat een reactie achterOok vandaag!