Default (standaard als geen header)

3 Days in Quiberon

30-12-2018

Culturele vereniging Artishock

Steenhoffstraat 46a
3764 BM Soest

Telefoonnummer
035-6019577

E-mailadres
secretaris@artishock-soest.nl

Website
www.artishock-soest.nl

Meer over Culturele vereniging Artishock

zondag 30 december, 20.15

3 Days in Quiberon

Romy Schneider is één van de grootste sterren van de Europese cinema van de twintigste eeuw. Die faam blijft ze vooral te danken hebben aan de rol van ‘Sissi’, die haar de rest van haar leven zal achtervolgen. Dat en meer blijkt uit ‘3 Days in Quiberon’, een intiem doch fictief portret van de actrice, een jaar voor haar vroegtijdige dood op drieënveertigjarige leeftijd in 1982. 
Quiberon is een plaats aan de Bretonse kust, waar Hilde Fritsch haar oude vriendin Romy Schneider komt bezoeken, die zich heeft teruggetrokken in een kuurhotel. Al snel wordt duidelijk dat Romy Hildes steun nodig heeft bij het kunnen bevechten van haar demonen. Kort daarna arriveren de jonge journalist Michael Jürgs en Romy’s oude vriend, de fotograaf Robert Lebeck, om haar te interviewen voor het Duitse magazine STERN. Direct begint het kat-en-muisspel tussen de fragiele diva en de ambitieuze journalist. Terwijl de twee de meest innerlijke gevoelens van deze fascinerende vrouw in tekst en beeld voor hun lezers proberen te vangen, probeert Hilde haar vriendin te beschermen.
Geselecteerd door onze programmeurs, want: “De film biedt een sfeervol en goed gespeeld portret van een goede actrice een jaar voor haar dood. In onverwacht openhartige interviews heeft zij mij een blik gegund in haar innerlijke worstelingen, haar depressies en haar desillusie met het publieke beeld. Een mooie vrouw, ongelukkig in de liefde, gestorven aan een gebroken hart.”

3 Days in Quiberon – Atef - DE/AU/FR – 2018 – 115 minuten
Foto: Contactfilm
Kijkwijzer: vanaf 12 jaar

Referentie-ID: 18256 - Redactie: CultuurPunt Soest


Locatie 3 Days in QuiberonTerug naar agenda

Laat een reactie achterOok vandaag!