Default (standaard als geen header)

Pianorecital Hannes Minnnaar

16-12-2018

Zondagmiddag 16 december in Hilton Royal Parc Soestduinen Pianist Hannes Minnaar gaat voor goud met Bachs Goldberg Variations “Geen dag zonder Bach.”

Deze veelgehoorde uitspraak, o.a. bekend van het gelijknamige radioprogramma op de Concertzender, zal ook op 16 december ongetwijfeld bij velen in gedachten springen, als pianovirtuoos Hannes Minnaar bij Muziekpodium Eemland de wereldberoemde Goldberg Variaties van Johann Sebastian Bach zal uitvoeren. Bij Bachkenners is dit ruim 80 minuten durende werk ook bekend als BWV 988. De compositie bestaat uit een instrumentale aria gevolgd door dertig 'veranderingen' zoals het titelblad van de oorspronkelijke uitgave aangeeft, waarna de aria wordt herhaald. Bach (1685-1750) schreef dit werk voor klavecimbel met twee manualen, al voert men het ook veel uit op de piano, het typische klavecimbelidioom van de cyclus ten spijt. (bron: Wikipedia). Hannes Minnaar geldt als een van Nederlands meest succesvolle pianisten van deze tijd. Sinds hij in 2010 als finalist eindigde op het befaamde Koningin Elisabeth Concours kan niemand meer om hem heen. In 2012 ontving hij de Edison Klassiek Debuutprijs en ook internationaal mag hij de grootste zalen tot zijn podium rekenen. De prestigieuze krant Britse The Guardian kwalificeert Minnaars spel als 'ingetogen en intens'. Daarmee staat hij zonder meer in de traditie van grootheden als András Schiff en Alfred Brendel, bij wie Minnaar ook masterclasses volgde.

Hij sloot zijn studie bij Jan Wijn aan het Conservatorium van Amsterdam af met een 10 en onderscheiding en volgde daarna lessen bij o.a. Willem Brons, Menahem Pressler en Ferenc Rados. Tegelijkertijd studeerde hij orgel bij Jacques van Oortmerssen. Als prijswinnaar van de internationale concoursen in Genève en Brussel wist hij internationaal de aandacht op zich te vestigen. De Borletti-Buitoni Trust kende hem in 2011 een van hun prestigieuze beurzen toe. Hannes Minnaar soleerde bij vele orkesten, waaronder het Koninklijk Concertgebouworkest en het Nationaal Orkest van België. Hij geeft recitals in heel Europa en daarbuiten. Zo trad hij op in het Concertgebouw (Amsterdam), Gewandhaus (Leipzig) en Musashino Hall (Tokio) en was hij te gast bij pianofestivals in Bordeaux, Guangzhou en La Roque d’Anthéron. Ook als kamermusicus is Minnaar actief. Met zijn Van Baerle Trio won hij prijzen op concoursen te Lyon en München. In 2014 traden zij in de serie “Rising Stars” op in de meest toonaangevende zalen van Europa, waaronder de Musikverein (Wenen) en Cité de la Musique (Parijs). Daarnaast werkte Minnaar samen met musici als Janine Jansen, Isabelle van Keulen en Mischa Maisky. In seizoen 2018-19 maakt Minnaar zijn debuut in de serie Meesterpianisten in Het Concertgebouw.

En zondagmiddag 16 december debuteert hij bij Muziekpodium Eemland in de Beatrixzaal van Hilton Royal Parc Soestduinen. Een absolute must see & listen voor liefhebbers van pianorecitals. Zondag 16 december 2018. Hilton Royal Parc, Van Weerden Poelmanweg 4-6, 3768 MN Soestduinen. Aanvang: 15.00 uur; koffiebuffet open: 14.15 uur; zaal open: 14.30 uur. Prijzen inclusief een glas wijn of andere consumptie: € € 24,-. “Vrienden van Muziekpodium Eemland”: € € 19,-

Referentie-ID: 18296 - Redactie: Uit in Soest

Terug naar agenda

Laat een reactie achterOok vandaag!