Kunst Cultuur

Soest bruist van cultureel engagement

Lees verder

 

Video

Ontdek Soest en Soesterberg

Bekijk video

 

Actief

Genoeg te doen!

Soest ligt in een fraaie groene omgeving

Kinderen

Kinderen

In Soest is er van alles te beleven voor kinderen, van kabouterpad tot museum

Eten Drinken

Welkom in Soest

Vandaag Agenda

Overnachten

Blijf slapen

Soest kent tal van prima adressen om een heerlijk weekend, of..

Bekijk aanbod

Winkelen

Verwen jezelf of een ander

Soest kent verschillende winkelgebieden

Overzicht

 

event

IVN wandeling

09-12-2018

Cultuurhistorische wandeling in Laag Hees Zondag 9 december 2018 om 14.00 uur startpunt: parkeerterrein van voetbalvereniging Hees, aan de Verlengde Oude Utrechtseweg in Soest.

Laag Hees strekt zich uit van de grens tussen Soest en Baarn (Biltseweg) tot de hogere gebieden van de Soester Duinen. De weilanden van Laag Hees waren ooit veengronden en tot aan de Middeleeuwen moet dit een woest en gevaarlijk gebied geweest zijn. Hoe dit gebied is ontgonnen en geworden is tot wat het nu is, wordt verteld tijdens de wandeling van IVN Eemland op zondag 9 december. Behalve de ontginningsgeschiedenis en daarbij behorende verandering van de natuur, zal er ook verteld worden over de boerderijen die Andries de Wilde liet bouwen bij de geboorten van zijn zonen. We lopen door een afwisselend gebied: door prachtige lanen in het bos, door open gebied met mooie hakhoutwallen en langs de diverse boerderijen. Deze wandeling is langer dan u van IVN Eemland gewend bent, we zijn zeker 2 uur onderweg en lopen ongeveer 6 kilometer. Honden en kinderwagens kunnen niet mee i.v.m. moeilijker begaanbare paden.

De wandeling is gratis, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Datum :zondag 9 december Tijd: 14.00 uur Startplaats: Verlengde Oude Utrechtseweg, hoek Wieksloterweg bij het parkeerterrein van voetbalvereniging Hees Voor meer informatie: Tanneke Voorintholt wandelingen@ivn-eemland.nl

Referentie-ID: 18298 - Redactie: Uit in Soest

Terug naar agenda

Laat een reactie achterOok vandaag!