Default (standaard als geen header)

Maria By Callas

09-01-2019

Culturele vereniging Artishock

Steenhoffstraat 46a
3764 BM Soest

Telefoonnummer
035-6019577

E-mailadres
secretaris@artishock-soest.nl

Website
www.artishock-soest.nl

Meer over Culturele vereniging Artishock

Maria By Callas

Deze film biedt een intieme inkijk in het leven van wellicht de beroemdste operazangeres ooit. Die zich, zo zegt ze zelf, ondanks een leven lang ongekend succes, altijd klein voelde op momenten dat ze geen man aan haar zijde had. Haar moeder, die na haar eigen mislukte artistieke carrière Maria tot zingen aanzet,  gaat in 1937 met haar twee dochters in Griekenland wonen. Maria gaat dan naar het Conservatorium van Athene: een beslissende ontmoeting voor haar carrière. Zij gaat zingen in verschillende opera’s om haar familie te onderhouden. 
De documentaire toont veertig jaar na haar dood persoonlijke Super 8-films, eigen live-opnames, intieme brieven en zeldzame archiefbeelden waarin Maria Callas voor het eerst in kleur achter de schermen te zien is. Naast Callas zijn in de film ook Aristoteles Onassis, Marilyn Monroe, Alain Delon, Yves Saint Laurent, J.F. Kennedy, Luchino Visconti, Winston Churchill, Grace Kelly en Liz Taylor te zien. 

Geselecteerd door onze programmeurs want:  “Ga er naar toe en dompel je in het verhaal en de mooie muziek- en beeldfragmenten van deze legendarische breekbare operazangeres. Boeit vanaf dat het filmdoek opengaat.”

Maria By Callas – Volf – FR – 2017 – 113 minuten

Foto: The Searchers

Kijkwijzer: alle leeftijden

Referentie-ID: 18342 - Redactie: CultuurPunt Soest


Locatie Maria By CallasTerug naar agenda

Laat een reactie achterOok vandaag!