Default (standaard als geen header)

GoYa Quartet Amsterdam bij Muziekpodium Eemland

20-01-2019

Zondagmiddag 20 januari strijkt er een wereldkwartet neer in Hilton Royal Parc GoYa Quartet Amsterdam bij Muziekpodium Eemland! Muziekpodium Eemland begint het nieuwe jaar meteen goed, met een viertal jongedames die hun sporen al ruimschoots hebben verdiend bij het beroemdste orkest van ons land.

Het GoYa Quartet Amsterdam werd in 2014 gevormd door Sylvia Huang, Mirelys Morgan Verdecia, Martina Forni en Honorine Schaeffer. Deze vier jonge musici uit respectievelijk België, Cuba, Italië en Frankrijk hebben elkaar gevonden in het orkest waar ze in spelen: het Koninklijk Concertgebouworkest Amsterdam. Op basis van hun muzikale affiniteit en diepe vriendschap hebben ze inmiddels een hechte band opgebouwd. Hun samenwerking heeft hen in zeer korte tijd prachtige kansen opgeleverd: het GoYa Quartet Amsterdam heeft al vele concerten in Nederland en België uitgevoerd, onder meer in de Kleine Zaal van het Concertgebouw in Amsterdam. In april 2016 gingen ze op hun eerste tournee door Letland, Estland en Litouwen. Hun repertoire is zeer divers, variërend van Haydn en Schubert tot Ravel en Bartók.

Bovendien speelt het ensemble graag in combinatie met andere instrumenten. In mei 2016 werd hun eerste CD uitgebracht, opgenomen met contrafagottist Simon Van Holen, met muziek van Krommer, Olthuis en Françaix. Een ander project bestond uit een reeks van twee concerten die alle zes strijkkwartetten van Schumann en Brahms omvatten. Naast het spelen van deze prachtige muziek met enthousiasme en passie, wilde het GoYa Quartet Amsterdam ook een intieme concertervaring creëren waarbij het publiek werd ondergedompeld in het specifieke gevoel van 'Clara zijn': hoe zou het kunnen hebben gevoeld voor de ondubbelzinnige muze van twee van de meest invloedrijke musici van de 19e eeuw? Clara Schumann: een sterke vrouw, een moeder, een geweldige muzikant en vooral een diep gerespecteerde vriend. Tijdens het concert op 20 januari zal het GoYa Quartet van beide componisten een strijkkwartet uitvoeren, naast een strijkkwartet van Schubert. Genieten dus! N.B. In verband met de zwangerschap van Mirelys Morgan Verdecia zal haar plaats in het kwartet tijdelijk worden ingenomen door de uit Australië afkomstige Jane Piper. Ook zij speelt, net als de andere leden van het GoYa Quartet, in het Concertgebouworkest. GoYa Quartet Amsterdam.

Zondag 20 januari 2019. Hilton Royal Parc, Van Weerden Poelmanweg 4-6, 3768 MN Soestduinen. Aanvang: 15.00 uur; koffiebuffet open: 14.15 uur; zaal open: 14.30 uur. Prijzen inclusief een glas wijn of andere consumptie: € € 24,-. “Vrienden van Muziekpodium Eemland”: € € 19,- Reserveren via www.muziekpodiumeemland.nl
 

Referentie-ID: 18396 - Redactie: Uit in Soest

Terug naar agenda

Laat een reactie achterOok vandaag!