Default (standaard als geen header)

Colette

25-02-2019

Culturele vereniging Artishock

Steenhoffstraat 46a
3764 BM Soest

Telefoonnummer
035-6019577

E-mailadres
secretaris@artishock-soest.nl

Website
www.artishock-soest.nl

Meer over Culturele vereniging Artishock

Colette

We ontmoeten Colette ergens rond het jaar 1900 als ze nog op het Franse platteland woont. Ze heeft een verhouding met Willy, een schrijver die een hele batterij medewerkers onder zijn naam nieuw materiaal laat maken. Ondertussen geniet Willy van de Parijse kunstwereld. Het is een wereld waar Willy perfect in past, maar Colette iets minder. Ze heeft moeite met het geflirt van Willy met zo'n beetje elke vrouw. Om rond te komen ondanks het verkwistende gedrag van Willy, laat hij – onder zijn eigen naam -  Colette een boek schrijven over haar jeugd. Het betreft het eerste boek over Claudine en het begin van een gekte. De semiautobiografische boeken slaan enorm aan en gaan als warme broodjes over de toonbank. Colette begint de vrijheid die haar man zichzelf gunt, over te nemen en vecht zich steeds meer vrij. Tegen die achtergrond begint het koppel uit elkaar te groeien.

Biopic over het eerste huwelijk van de Franse schrijfster Colette (Keira Knightley) en de periode (begin twintigste eeuw) waarin ze haar sterk autobiografische, onder jonge vrouwen razend populaire Claudine-serie schreef.
Geselecteerd door onze programmeurs, want: “Een wervelende film over een plattelandsmeisje dat zich rond 1900 in Parijs tegen alle verwachtingen in ontpopt tot een veelgelezen schrijfster en vrijgevochten vrouw”.

Colette - Wash Westmoreland – US – 2018 – 112 minuten
Foto: The Searchers
Kijkwijzer: grof taalgebruik, seks, vanaf 12 jaar

Referentie-ID: 18535 - Redactie: CultuurPunt Soest


Locatie ColetteTerug naar agenda

Laat een reactie achterOok vandaag!