Default (standaard als geen header)

Concert Muziekpodium Eemland

17-02-2019

Kostbare instrumenten vaak onbetaalbaar voor musici NMF-concert Muziekpodium Eemland ook dit seizoen niet te missen!

Evenals voorgaande jaren staat een van de concerten binnen het programma van Muziekkring Eemland in het teken van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds (NMF). Deze stichting heeft een enorme collectie instrumenten in bezit, grotendeels afkomstig uit schenkingen en nalatenschappen. Professionele musici en ook conservatoriumstudenten krijgen hierdoor via een bruikleensysteem de gelegenheid instrumenten te bespelen die normaliter buiten hun bereik liggen. Theo Olof, een van de beroemdste violisten van ons land, was in 1988 een van de initiatiefnemers van het fonds.

Zondagmiddag 17 februari treden in het kader van het jaarlijkse NMF-concert twee musici op: de nog jonge violiste Hawijch Elders en pianist Sander Sittig, die de conservatoriumstudente begeleidt. Het concert begint om 15.00 uur. Reserveren kan via de website van Muziekpodium Eemland: www.muziekpodiumeemland.nl Hawijch Elders (viool, 1998) begon op zesjarige leeftijd met vioollessen. Sinds 2016 studeert ze bij Ilya Grubert aan het Conservatorium van Amsterdam, waar zij geselecteerd werd voor het volgen van een Excellence programma, Bachelor Klassieke Muziek. Hawijch nam deel aan een groot aantal masterclasses door beroemde violisten en won al diverse prijzen, waaronder in 2010 de eerste prijs op het Nederlands Vioolconcours. Op de finaledag van het Prinses Christina Concours 2013 ontving Hawijch de Publieksprijs. In 2018 soleerde ze tijdens het Oskar Back concours, waar zij de Publieksprijs won en haar door de jury de 2e prijs werd toegekend. Hawijch speelt nu op een viool, gebouwd door Gennaro Gagliano in ca 1755, en heeft een strijkstok die in de 19e eeuw gemaakt is door Jean Pierre Marie Persoit. Beide zijn in bruikleen van het NMF. De viool behoort tot de ‘collectie Willem G. Vogelaar’. Sander Sittig (piano, 1961) wordt door pers en publiek over de gehele wereld geroemd om zijn poëtische en persoonlijke pianospel, dat hem tot een van de meest gevraagde Nederlandse pianisten heeft gemaakt. Het zijn ook deze capaciteiten die voor grote musici reden zijn om hem te vragen hen te vergezellen op hun tournees door heel Europa, de Verenigde Staten, Japan, China en Israël. Zo speelde hij met beroemde meesterviolisten als Shlomo Mintz en Pavel Berman en met de winnaressen van de Nederlandse Muziekprijs, Liza Ferschtman en Maria Milstein. Sander Sittig werd als zovelen opgeleid bij meesterpedagoog Jan Wijn.

Op het programma staan werken van o.a. Beethoven, Ravel, Paganini en Poulenc. Zondag 17 februari 2019. Hilton Royal Parc, Van Weerden Poelmanweg 4-6, 3768 MN Soestduinen. Aanvang: 15.00 uur; koffiebuffet open: 14.15 uur; zaal open: 14.30 uur. Prijzen inclusief een glas wijn of andere consumptie: € € 24,-. “Vrienden van Muziekpodium Eemland”: € € 19,- Reserveren via www.muziekpodiumeemland.nl
 

Referentie-ID: 18590 - Redactie: Uit in Soest

Terug naar agenda

Laat een reactie achterOok vandaag!