Default (standaard als geen header)

Expositie Keramiek

09-03-2019 t/m 04-05-2019

In 2001 overleed Hilbert Boxem. Hilbert was een Nederlandse keramist die in de jaren zestig en zeventig furore maakte. Zijn werk bevindt zich in de collecties van o.a. Boijmans van Beuningen in Rotterdam en Keramiekmuseum Het Princessehof in Leeuwarden. Ondanks het succes besloot Hilbert in de jaren zeventig te stoppen met zijn werk als beeldend kunstenaar en ging lesgeven in Groningen aan de kunstacademie Minerva en de lerarenopleiding Ubbo Emmius. Toen hij hier in 1995 mee stopte bood dit hem de ruimte zijn werk als beeldend kunstenaar weer op te pakken. In de vijf jaar voor zijn overlijden slaagde hij erin om opnieuw zijn visitekaartje af te geven. Hij maakte een aantal series zeer relevant werk waarin hij aantoonde dat hij dan misschien niet veel had geproduceerd in de voorgaande jaren maar wel alles als een spons had opgezogen wat er in die jaren voorbij was gekomen aan technieken en onderzoeken. Dit resulteerde in een collectie waarvan van 09 maart t/m 04 mei 2019 een deel te zien zal zijn bij kunststichting Hazart in Soest.

Deze expositie is tot stand gekomen in samenwerking met Gertjan van der Stelt, een oud-leerling van Hilbert Boxem. Hilbert had op zijn ziekbed aan Gertjan gevraagd of hij er voor wilde zorgen dat na zijn overlijden het werk van Hilbert op goede plekken te zien zou zijn. De belofte die Gertjan aan Hilbert deed resulteerde in de tentoonstelling met de gelijknamige titel.

De tweede betekenis van de titel zit in de deelname van de vijf mede-exposanten in deze tentoonstelling: Peter Hiemstra, Liesbeth Kamp,Gertjan van der Stelt, Mirjam Veldhuis en Bien Velds. Tijdens hun studieperiode waren zij “De Belofte” . Een belofte die met deze expostie wordt ingelost.
 

Referentie-ID: 18646 - Redactie: Uit in Soest

Terug naar agenda

Laat een reactie achterOok vandaag!