Default (standaard als geen header)

Joffer Bartolotti

10-03-2019

Culturele vereniging Artishock

Steenhoffstraat 46a
3764 BM Soest

Telefoonnummer
035-6019577

E-mailadres
secretaris@artishock-soest.nl

Website
www.artishock-soest.nl

Meer over Culturele vereniging Artishock

Joffer Bartolotti

Artishock Klassiek ontvangt op zondagmiddag 10 maart het gloednieuwe instrumentale barokensemble ‘Joffer Bartolotti’ in Artishock.

Vier ervaren musici uit Soest en Baarn hebben elkaar nog niet zo lang geleden gevonden, zijn met veel inzet binnen korte tijd een compleet en hecht ensemble geworden en treden inmiddels al op vele podia op. Het ensemble brengt een heel gevarieerd programma met werken uit de Duitse en Franse Barok. De muziek uit de Barok dateert uit de periode 1600 tot 1750 en is de opvolger van de veelal religieus georiënteerde Renaissancemuziek. Barokmuziek werd daarentegen in toenemende mate steeds meer geschreven voor seculier gebruik, vooral vaak ook in opdracht van vorstenhuizen die vaak over eigen musici beschikten. 

O.a. horen we vanmiddag muziek van Händel, Telemann, Boismortier, Schenk en Bach. Deze Barokcomponisten zullen u bekend in de oren klinken want zij hebben heel wat composities geschreven die nog steeds bij een groot publiek bekend zijn. De leden van het ensemble zijn Esther Nuijten op blokfluit, Marjan Prins op blokfluit en barokfagot, Martie Velthuis op viola da gamba en Tjalling Roosjen op klavecimbel.

Kom luisteren naar dit concert in de gezellige huiskamersfeer van Artishock.

Referentie-ID: 18658 - Redactie: CultuurPunt Soest


Locatie Joffer BartolottiTerug naar agenda

Laat een reactie achterOok vandaag!