Default (standaard als geen header)

Bohemian Rhapsody

28-04-2019

Culturele vereniging Artishock

Steenhoffstraat 46a
3764 BM Soest

Telefoonnummer
035-6019577

E-mailadres
secretaris@artishock-soest.nl

Website
www.artishock-soest.nl

Meer over Culturele vereniging Artishock

Bohemian Rhapsody

Op vrijdagavond 26 april (op weg naar Koningsdag) wordt de film aangevuld met sfeervolle livemuziek. In samenwerking met Museumplein Soest treden “The Queenies” op in de pauze én na afloop van de film. Het enthousiaste duo “The Queenies” bestaat uit toetsenist Liz van de Schepop en zangeres Herma Hulst. Deze Queenliefhebbers staan garant voor een swingende vertolking van de bekende rocknummers.

Enkel een verfilming over het leven van Freddie Mercury moest het naar de monsterhit vernoemde ‘Bohemian Rhapsody’ absoluut niet worden. De twee bandleden die tevens als producenten optreden wilden de synergie van de band vangen. Zonder enige twijfel kun je echter stellen dat er zonder Mercury geen Queen was, maar of dat andersom ook zo geldt valt te bezien. In de biopic van Bryan Singer noemt de excentrieke zanger zijn drie bandleden zijn 'familie'. Maar hij ging net zo gemakkelijk overstag op een aanbod van de Amerikanen om twee soloalbums op te nemen. Deze biopic begint en eindigt met beelden van het baanbrekende optreden tijdens Live Aid in de zomer van 1985. Het vormde niet alleen een hoogtepunt van het benefietconcert, maar tevens een comeback voor de band, die met name in de conservatieve Verenigde Staten terrein had verloren.

De film sleepte maar liefst vier Oscars in de wacht, met als belangrijkste die voor beste mannelijke hoofdrol.
Geselecteerd door onze programmeurs, want: “Deze film, en vooral de bedwelmende muziek van Queen, blijft je nog dagen door je lijf zinderen.”

Bohemian Rhapsody – Singer - UK/USA – 2018 – 135 minuten
Foto: Warner Bros
Kijkwijzer: vanaf 12 jaar, discriminatie, drugs en/of alcoholmisbruik

Referentie-ID: 18772 - Redactie: CultuurPunt Soest


Locatie Bohemian RhapsodyTerug naar agenda

Laat een reactie achterOok vandaag!