Kunst Cultuur

Soest bruist van cultureel engagement

Lees verder

 

Video

Ontdek Soest en Soesterberg

Bekijk video

 

Actief

Genoeg te doen!

Soest ligt in een fraaie groene omgeving

Kinderen

Kinderen

In Soest is er van alles te beleven voor kinderen, van kabouterpad tot museum

Eten Drinken

Welkom in Soest

Vandaag Agenda

Overnachten

Blijf slapen

Soest kent tal van prima adressen om een heerlijk weekend, of..

Bekijk aanbod

Winkelen

Verwen jezelf of een ander

Soest kent verschillende winkelgebieden

Overzicht

 

event

De Rietpluim speelt: Pension Aangespoeld

12-04-2019 t/m 13-04-2019

Op 12 en 13 april speelt Toneelvereniging De Rietpluim weer een geweldig stuk: Pension Aangespoeld!  Het gaat over vier schipbreukelingen die op een verlaten eiland aanspoelen. Allemaal dragen ze een groot geheim met zich mee. Hoe houden ze dat verborgen op zo’n eiland? En komen ze ooit nog thuis? Kaarten zijn vanaf nu verkrijgbaar.

Als ‘kapitein’ Louise hun schip op de klippen laat lopen, spoelen Marijn, Nicky, Mascha en zij aan op een verlaten eiland. Ontredderd en angstig gaan ze op verkenningstocht over het eiland. De één ontdekt hout om een hut te maken, de ander ontdekt een pensionnetje met te huren kamers, waar vreemd genoeg nooit iemand thuis lijkt te zijn. Eigenaren Kees en Mariët hebben nog nooit gasten gehad en doen niets anders dan kibbelen.

Niet alleen kakkerlakken en malariamuggen zorgen voor onrust. Het regent kokosnoten, met de nodige gevolgen én alle vier de dames dragen een geheim met zich mee. Marijn heeft een ‘klein’ drankprobleem, Nicky is een echte sjans en de ‘grande dame’ Mascha is net van haar man af en voelt zich vooral erg zielig. En Louise? Zij zag niet alleen haar schip maar ook haar bedrijf op de klippen lopen en haar man is met de noorderzon vertrokken. Als pessimisme een naam zou hebben, heet het Louise.

Ook een ontmoeting met de sociaal gestoorde vogelwetenschapper Maarten zorgt voor opschudding. Hij is op zoek naar een zeldzaam vogeltje en lijkt zich niet om de drenkelingen te bekommeren, hoewel hij ze makkelijk in huis kan nemen. En dan duikt er ook nog een stel bosjesmannen op met niet al te vriendelijke bedoelingen… De hilarische en komische verwikkelingen en – vooruit – amoureuze advances in dit stuk zorgen voor een avond met een gulle lach. En dan weten we nog niet eens welke geheime missie Kees eigenlijk op het eiland bracht…

Pension Aangespoeld is geschreven door Anke Steffers (oorspronkelijke titel: Alle kokosnoten en bosjesmannen bij elkaar).

Heb je zin in een avond ouderwets genieten, dan ben je op 12 of 13 april van harte welkom in De Rank aan de Soesterbergsestraat 18 te Soest (bij de Wilhelminakerk). De voorstellingen beginnen om 20.00 uur. De zaal is open vanaf 19.00 uur.

Kaarten voor dit stuk worden verkocht bij Discus Hilhorst aan Steenhoffstraat 34 te Soest. Je kunt er gewoon bij de kassa om vragen.

Referentie-ID: 18821 - Redactie: Uit in Soest

Terug naar agenda

Laat een reactie achterOok vandaag!