Default (standaard als geen header)

Angelo Boltini & Friends en Three Little Clouds

13-07-2019

Openluchttheater Cabrio

Soesterbergsestraat 140
3768 MD Soest

Telefoonnummer
035-6016868

E-mailadres
info@cabriosoest.nl

Website
www.openluchttheatersoest.nl

Meer over Openluchttheater Cabrio

Met zijn single Half A Man levert muzikant Angelo Boltini een overtuigend visitekaartje voor zijn in januari te verschenen album Human After All. Een prestigieus project voor de echte liefhebber, waar hij de afgelopen jaren hard aan werkte. Bijzondere muziek die van begin tot eind een prachtig geheel vormt: maak kennis met een niet-alledaagse artiest. Alleen zijn naam valt al op: Angelo Boltini is, inderdaad, een telg uit de bekende circusfamilie. Maar hoewel hij de circustent niet helemaal heeft losgelaten, daarover later meer, koos hij al jong een andere richting dan de acrobatiek, clowns of wilde dieren. “Ik was zes jaar oud toen ik voor het eerst een blokfluit in mijn handen geduwd kreeg”, herinnert hij zich. “Die vond ik meteen een stuk interessanter dan alles wat ik op school deed…”

In zijn tienertijd ontdekte Angelo bovendien de gitaar én rockmuziek en ging spelen in verschillende bandjes. Dus toog hij naar het conservatorium om zijn doel te bereiken. Drie jaar geleden bracht Angelo een eerste album uit, Paper Planes, zelf geproduceerd en in eigen beheer. Het leverde hem optredens in verschillende radioshows op, en een tour met de Popronde. Daarnaast zette hij zijn muzikale talent in voor andere artiesten en speelde onder meer met Thijs van Leer, Bo Saris en Nana Adjoa. En daar komt tóch dat circus om de hoek kijken: vorig jaar toerde hij vijftig optredens lang rond met Wintercircus Arlette Hanson. Hij schreef het merendeel van de muziek zelf en fungeerde als orkestleider. Maar die eigen muziek bleef trekken. Al snel na Paper Planes begon hij aan een nieuw project, wat uiteindelijk Human After All zou worden; het album dat in januari moet verschijnen. De productie besteedde hij ditmaal uit en wel aan Attie Bauw, bekend van zijn werk met The Scorpions, Judas Priest en in eigen land De Staat, Racoon en 3JS. De plaat is een conceptalbum, met een zorgvuldig opgebouwde spanningsboog van begin tot eind, waarvan de afzonderlijke nummers echter ook op eigen benen kunnen staan. Muzikaal komt Angelo uit de hoek van de jazz en progressieve rock, al vergelijkt producer Bauw zijn geluid het liefst met een kruising tussen Prince en Peter Gabriel. Filmisch, intens: het is in elk geval uniek. Single Arrow was de eerste track die Angelo op social media verspreidde, geïnspireerd op een quote van Brian Eno. “Hij zei, vrij vertaald, dat je je als artiest niet op een doel moet richten, maar eigenlijk een pijl moet afschieten, kijken waar die neerkomt en het doel daar omheen moet tekenen. Dat is tekenend voor de manier waarop ik Human After All heb gemaakt: gewoon beginnen en maar kijken waar ik uitkwam.”
Het tweede nummer van zijn album dat wordt uitgebracht, deze keer als officiële single, is Half A Man, een van de meest soulvolle tracks. Angelo omschrijft het als een ‘emotioneel dieptepunt’ op zijn plaat en nam voor het nummer een livevideo op
in de Wisseloord Studio’s. Het omschrijven van zijn muziek doet Angelo eigenlijk liever niet, zegt hij stellig. “Ik heb er ook geen vastliggende definitie van, wil liever dat mensen zelf hun interpretatie maken. Dát is voor mij muziek maken.” Ambities heeft hij wel degelijk, al reiken die niet per se naar een uitverkochte Ziggo Dome op eigen naam, geeft Angelo toe. “Wat ik vooral wil, is op internationaal niveau het juiste publiek aanspreken. Liever een kleine groep diep raken, dan een grotere groep een beetje.”
Net even anders dan andere artiesten zullen zeggen. Maar dat is Angelo: uniek, net als zijn muziek. 

Theater open 19.30 uur. Voor actuele aanvangstijd van het concert zie website www.cabriosoest.nl

Bestel direct je toegangskaarten

Referentie-ID: 18916 - Redactie: CultuurPunt Soest


Locatie Angelo Boltini & Friends en Three Little CloudsTerug naar agenda

Laat een reactie achterOok vandaag!