Kunst Cultuur

Soest bruist van cultureel engagement

Lees verder

 

Video

Ontdek Soest en Soesterberg

Bekijk video

 

Actief

Genoeg te doen!

Soest ligt in een fraaie groene omgeving

Kinderen

Kinderen

In Soest is er van alles te beleven voor kinderen, van kabouterpad tot museum

Eten Drinken

Welkom in Soest

Vandaag Agenda

Overnachten

Blijf slapen

Soest kent tal van prima adressen om een heerlijk weekend, of..

Bekijk aanbod

Winkelen

Verwen jezelf of een ander

Soest kent verschillende winkelgebieden

Overzicht

 

event

Schrijven over ‘zoveel te doen’

15-05-2019


Telefoonnummer

E-mailadres

Website

Meer over

Het onderwerp van het Schrijfcafé van april was ‘zoveel te doen’. De band ‘Toontje lager’ hielp ons duidelijk te krijgen waar we nou zo druk mee zijn. We hebben erover geschreven en met elkaar slogans verzonnen.

Aan de hand van het nummer ‘zoveel te doen’ van Toontje lager schrijven we ons warm. Iedereen mag een paar lijstjes maken waar we zelf nou zo druk mee zijn. Lijstjes over alle vaste klusjes en dingen waar we zo slecht aan toekomen. Maar ook de bijzondere wensen die we nog zouden willen, net zoals in het nummer bijvoorbeeld ‘de zon in Japan onder zien gaan’. Via de opsommingen komt er bij iedereen wel een thema aan het licht, waar we vervolgens over verder mogen schrijven. 

Dan daagt de schrijfcoach ons uit om er met elkaar slogans over te maken. Ze legt uit hoe we een spreekwoord kunnen verbouwen en ook andere manieren om een leuke slogan te maken licht ze toe. De vellen met thema’s beginnen aan een ronde langs meerdere schrijvers en iedereen voegt er wat aan toe. Het is hard werken dit keer, maar het eindigt luchtig als we ter afsluiting van de bijeenkomst van onze favoriete slogan een sleutelhanger mogen maken.

De bijeenkomsten van het Schrijfcafé zijn maandelijks op de derde woensdag van de maand van 14.00-16.00 uur. De eerstvolgende is op 15 mei, met als thema ‘één bladzijde is al genoeg’. Het is een ongedwongen middag waarop je jezelf centraal mag zetten. Gewoon onder het genot van een kopje koffie of thee.Een bijeenkomst inclusief koffie en thee kost €15,-. Aanmelden kan bij Boekhandel Van de Ven (035-6012419) of via Corrie van www.zinexprez.nl  (06-40155282)

Referentie-ID: 19070 - Redactie: CultuurPunt Soest

Terug naar agenda

Laat een reactie achterOok vandaag!