Default (standaard als geen header)

Film: Rafiki

16-06-2019

Culturele vereniging Artishock

Steenhoffstraat 46a
3764 BM Soest

Telefoonnummer
035-6019577

E-mailadres
secretaris@artishock-soest.nl

Website
www.artishock-soest.nl

Meer over Culturele vereniging Artishock

Regisseur: Wanuri Kahiu
Acteurs: Samantha Mugatsia, Sheila Munyiva

De vriendinnen Kena en Ziki, dochters van politici, willen beslist niet de rest van hun leven doorbrengen als huisvrouw. ‘Goede Keniaanse meisjes worden goede Keniaanse echtgenotes’, maar Kena en Ziki hebben heel andere plannen. 
Ondanks de politieke rivaliteit tussen de families houdt hun vriendschap stand. Ze steunen elkaar in het najagen van hun dromen in een conservatieve wereld. Als de liefde tussen de twee meisjes opbloeit, worden de vriendinnen voor de keuze gesteld: kiezen ze voor geluk of voor veiligheid?

Regisseur Kahiu zegt: “Ik was in mijn late tienerjaren toen ik voor het eerst een film over jonge, verliefde Afrikanen zag. Daarvoor had ik nooit Afrikanen zien kussen. Ik herinner me nog de sensatie, de verrassing en vroeg me af hoe de film mijn idee van romantiek zou verstoren. Genegenheid was gereserveerd voor buitenlanders, niet voor ons. 
Verbazingwekkend om te veronderstellen dat het normaal was voor Afrikanen om zichtbaar van elkaar te houden op het scherm. Als romanticus wil ik mooie, verliefde Afrikanen weergeven en die herinneringen aan de film toevoegen.”

De titel ‘Rafiki’ betekent vriend in het Swahili en vaak wanneer Kenianen van hetzelfde geslacht een relatie hebben, praten zij over hun relatie als ‘rafiki’. 
De film ‘Rafiki’ ging in Cannes in première en de vertoning werd in het conservatieve Kenia verboden. Het lukte na veel actievoeren om de film een week in de bioscopen te vertonen.

Maandag 3 en zondag 16 juni, 20.15 uur.


ticket res film


Als je vroegtijdig op de hoogte wil zijn van onze programmering,
om bijvoorbeeld als eerste te kunnen reserveren,
abonneer je dan gratis op onze maandelijkse Filmhuis Nieuwsbrief.

logo filmhuis liggend

Referentie-ID: 19150 - Redactie: CultuurPunt Soest


Locatie Film: RafikiTerug naar agenda

Laat een reactie achterOok vandaag!